Volledig scherm
© photonews

Bart De Wever over drugstesters voor festivals: “Zoveelste stap in verkeerde richting”

Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet te spreken over de plannen van een team onderzoekers om een NarcoReader, een toestel dat binnen de minuut drugs analyseert, op de markt te brengen. “In Antwerpen zullen we dit soort testers nooit toestaan”, schrijft hij op Twitter.

29 reacties

 • Andy De Schieter

  2 maanden geleden
  Begin dan maar al met alcohol en sigaretten ook te verbieden. O ja, die brengen geld op natuurlijk.
 • Theo Dereu

  2 maanden geleden
   De Wever is een zeer verstandige man maar heeft spijtig genoeg last van een ernstige tunnelvisie. Er zijn veel manieren om druggebruik aan te pakken en repressie is veruit de slechtste methode. Door iets puur te verbieden maak je het alleen maar aantrekkelijker en moeilijker op te sporen. Soms moet je uit je comfortzone stappen om de juiste beslissingen te nemen.
 • Luc Verstraelen

  2 maanden geleden
  Altijd gaat men een stapje verder om uiteindelijk zulke drugs te kunnen legaliseren.Goed dat er politici zijn die zich daar tegen blijven verzetten.
 • Benny Van den Broeck

  2 maanden geleden
  En groot gelijk heeft hij. Als je je niet kan amuseren zonder drugs, heb je een probleem. Doen alsof het de normaalste zaak is dat je drugs bij je hebt op een evenement is gewoon crimineel. 
 • ghislain geerts

  2 maanden geleden
  Denk hij nu echt dat zijn aanpak de juiste is het enigste wat hij bereikt is dat de bendes gewelddadiger geworden zijn en er niet minder drugs genomen worden .
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen