Bart De Wever haalt heel sterk uit naar de PS, maar de Franstalige socialisten worden wel de logische gesprekspartner van N-VA in 2024. “Ik wil met de PS maar over één ding spreken, en dat is confederalisme”, aldus de voorzitter.
Volledig scherm
Bart De Wever haalt heel sterk uit naar de PS, maar de Franstalige socialisten worden wel de logische gesprekspartner van N-VA in 2024. “Ik wil met de PS maar over één ding spreken, en dat is confederalisme”, aldus de voorzitter. © BELGA

Bart De Wever (N-VA) schiet met scherp op PS: “Mensen moeten beseffen hoe erg de situatie is en dat de PS dit doelbewust organiseert”

PolitiekN-VA-voorzitter Bart De Wever is enkel bereid om in 2024 in een regering te stappen die het confederalisme organiseert. Dat zei hij zaterdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Volgens hem is het begrotingstekort niet meer op te lossen in een federale context en is het tijd voor verandering. Hij wijst met een beschuldigende vinger naar de Franstalige socialisten.

 1. Maïté koos net als Imke Courtois voor leven als BAM: “Een pittige rollercoaster, maar ik ben superfier”
  PREMIUM

  Maïté koos net als Imke Courtois voor leven als BAM: “Een pittige rollercoas­ter, maar ik ben superfier”

  “Ik wist al vroeg dat ik ooit mama wilde worden, maar wou daar toch doordacht mee omspringen.” Voetbalanaliste Imke Courtois (34) is voor het eerst zwanger en wordt Bewust Alleenstaande Moeder (BAM). En daarin is ze lang niet alleen. Ook Maïté Janssens (35) uit Putte koos voor een leven als BAM: “De zwangerschapstest heb ik samen met mijn mama gedaan, zodat ik toch meteen iemand had om het geluk mee te delen.”
 1. Alle coalitiepartners vragen minister om renteverhoging ‘Mijn Verbouwlening’ te herbekijken: “Vlaamse overheid toont zich nu onbetrouwbare partner”

  Alle coalitie­part­ners vragen minister om renteverho­ging ‘Mijn Verbouwle­ning’ te herbekij­ken: “Vlaamse overheid toont zich nu onbetrouw­ba­re partner”

  Alle partijen in het Vlaams Parlement, op N-VA en Vlaams Belang na, dringen er bij Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) op aan de renteverhoging van de Vlaamse 'Mijn VerbouwLening' terug te draaien of te herbekijken. Ook coalitiepartners CD&V en Open Vld hebben kritiek op het feit dat de verbouwlening sinds 1 februari niet langer renteloos is.
 2. INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?”
  PREMIUM
  537

  INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?”

  “Bij Vlamingen zit het blijkbaar in de genen om altijd hard te moeten werken. Walen genieten liever een beetje van het leven, wat is daar mis mee?” Met het cliché van de ‘luie Waal’ heeft oppersocialist Paul Magnette (51) duidelijk geen moeite. Met het naar rechts opschuivende Vlaanderen dan weer wel, zegt hij in een uitgebreid interview over zijn sexappeal, zijn groene vingers en de spanningen met N-VA in ‘Dag Allemaal’. “Ik zeg dit nu al: als Bart De Wever in zee gaat met Vlaams Belang, dan wil ik niks meer met N-VA te maken hebben.”
 3. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.