Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © Photo News

Bart De Wever (N-VA) pleit voor hereniging van Vlaanderen en Nederland

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in Trends Talk op Kanaal Z gepleit voor een hereniging van Vlaanderen en Nederland, als volgende stap na de realisatie van het confederalisme. “Als ik zou kunnen sterven als zuidelijke Nederlander, zou ik gelukkiger sterven dan als Belg”, klonk het duidelijk. 

680 reacties

 • Hannah Ouwehand

  3 maanden geleden
  Wel ik ben der voor, Nederland en Belgie samen en Luxemburg er ook nog bij. De gehele Benelux een land en een regering! Of het zo ver komt dat moeten we dan maar afwachten?
 • wim collaert

  3 maanden geleden
  Aan die dat graag Nederlander willen worden, verhuis naar Nederland en laat ons hier gerust....
 • Eddy DESMET

  3 maanden geleden
  Mens erger je niet : Bart De Wever verkondigt voortdurend gebakken lucht en wie zal hierom malen ? Binnenkort zullen we in Het Laatste Nieuws lezen dat hij met spoed opgenomen werd in een psychiatrische instelling ... hetgeen me heel zeker niet verbaast !
 • Daniel Van Buggenhout

  3 maanden geleden
  Dien heeft ze alle vijf niet op het rijtje
 • brecht timmermans

  3 maanden geleden
  De kans dat Pommeren, Silezië en Oost-Pruisen terug bij Duitsland komen lijkt mij groter.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. INTERVIEW. Georges-Louis Bouchez: “Als ik het bilan van de linkse partijen zie in de grote Waalse steden, denk ik: ‘Wie moet zich hier schamen? Pas moi”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Georges-Louis Bouchez: “Als ik het bilan van de linkse partijen zie in de grote Waalse steden, denk ik: ‘Wie moet zich hier schamen? Pas moi”

  “Wie wil werken, is toch niet verplicht om voor de staat te werken?” Na zijn strijd voor een neutrale overheid en het ontslag van regeringscommissaris Ihsane Haouach - nota bene de zus van zijn eigen woordvoerster - loopt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zich warm voor de confrontatie van het najaar. Dan buigt de regering zich over de hervorming van de arbeidsmarkt, de pensioenen en de kernuitstap. “Het riskeert ambiance te worden!”