BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bart De Wever (N-VA): “N-VA heeft cordon nooit onderschreven”

BinnenlandN-VA-voorzitter Bart lijkt de deur op een kier te laten voor een eventuele samenwerking met het Vlaams Belang. Dat zei hij in een reactie op de verkiezingsuitslag van vandaag. “Wij hebben verloren, zij hebben gewonnen”, klonk het vaag. “Vlaanderen wil duidelijk naar rechts. Het is vandaag niet het moment om deuren open of dicht te doen.” Maar hij was ook duidelijk: “N-VA heeft het cordon nooit onderschreven en ik ben er nooit een fan van geweest.”

12 reacties

 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  Niet één partijvoorzitter, buiten De Wever, had er natuurlijk moeten staan in mijn vorige reactie. En nog dit. Stel aan De Wever de vraag: vind je het jammer dat N-VA en het VB samen geen meerderheid hebben? Wellicht zal hij die vraag afwimpelen, wat ook veelzeggend is.
 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  Het cordon wordt hét levensgroot probleem van N-VA. De Wever legt het altijd zo uit dat iedereen hoort wat hij graag wil horen, maar zijn achterban eist nu duidelijkheid, voor of tegen het cordon, niet naar de andere partijen wijzen, geen leugens in de mond van Van Grieken leggen om er onderuit te komen. Stel hem de vraag: vind je het jammer dat N-VA en het VB samen geen meerderheid hebben? Wellicht zal hij de vraag afwimpelen, wat ook veelzeggend is.
 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  De Wever liegt. Niet één partijvoorzitter heeft ooit tegen Van Grieken gezegd dat hij een voorstel van VB nooit mee zal goedkeuren (in de Zevende Dag tegen Van Grieken), zelfs Mertens niet. En alweer voert De Wever een hypocriet, leugenspelletje op. Waarom wordt dat verkennend gesprek met Van Grieken niet opgenomen en publiekelijk vertoond? We weten nu al dat De Wever gaat uitpakken met leugens en verdraaiingen over wat Van Grieken gezegd heeft.
 • Werner Gielis

  2 jaar geleden
  dus kies dan nu eindelijk voor Vlaanderen en laat de Walen en de Brusselse potentaten hun plan trekken maar dan zonder onze subsidies, dan kunnen we eindelijk eens zien hoe dat zal aflopen, en dan zal ook de portemonee van de Vlamingen er iets op vooruitgaan omdat hij niet moet afdragen voor hen
 • Jean West

  2 jaar geleden
  Nu ze percenten verloren hebben gaan ze plots anders praten.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”