Volgens de partijstatuten is een voorzitter gebonden aan het maximum van twee termijnen, De Wever kreeg al drie keer een uitzondering.
Volledig scherm
Volgens de partijstatuten is een voorzitter gebonden aan het maximum van twee termijnen, De Wever kreeg al drie keer een uitzondering. © Photo News

Bart De Wever kan na vierde uitzondering opnieuw N-VA-voorzitter worden

De partijraad van N-VA heeft zaterdag een statutaire afwijking goedgekeurd waardoor Bart De Wever zich opnieuw kandidaat kan stellen voor het voorzitterschap van de partij. Op 14 november wordt het resultaat bekendgemaakt, zo deelde de partij mee.

81 reacties

 • Tom Faes

  6 maanden geleden
  Zou De Wever nu echt niet doorhebben dat de mensen compassie met hem beginnen te krijgen ? Bartje is zoals een voetballer die te oud is geworden en meer een meer op de bank zit ,maar nog altijd denkt dat hij de beste is. Uiteindelijk is er iemand nodig die dat wel durft te zeggen.
 • Luc Van Bogaert

  6 maanden geleden
  Telkens uitzondering maken op de partijstatuten door de spookparlementariër met een indrukwekkende cumul-wedde, dat lijkt meer en meer op Poetin-bewind.
 • Ronny Ooijen

  6 maanden geleden
  Refter Noorderlaan, van uw Bartje krijgt u en de andere belastingbetalers alvast de rekening van 1,25 miljard euro voorgeschoteld omdat hij zijn 18 groene prestige projecten gerealiseerd wil zien. Proficiat. Misschien dat u pas wakker wordt als men u straks de fors hogere rekeningen voor elektriciteit onder uw neus duwt. Vallen liegen, bochten nemen en loze beloftes uitspreken ook onder strategisch handelen?
 • Jan peeters

  6 maanden geleden
  De Wever is verslaafd aan zijn inkomen van bijna 300.000 € jaarlijks, meer dan de premier, als hij een functie opneemt waarvoor hij meedoet aan de verkiezingen weet hij dat hij water bij de wijn moet doen en dan gaat hij af als een gieter.Nu drie weddes, burgemeester, voorzitter, spook parlementariër + wat we niet weten, in onze stad heeft hij geen tijd voor ons want A'pen is een grote puinhoop. Een voorzitter die zijn eigen reglementen aanpast,zien we alle dagen in Wit-Rusland, Rusland, China.
 • Patrick Arnout

  6 maanden geleden
  Hij riep zichzelf uit als de beste NVa onderhandelaar om de federale gesprekken te voeren. Een meesterstrateeg loodst zijn partij in de deze regering. Waar zit hij nu? Is er daar niks beter bij NVa?
 1. Elia wil eigenaars van zonnepanelen hun stroom laten delen met derden
  9

  Elia wil eigenaars van zonnepane­len hun stroom laten delen met derden

  Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, wil eigenaars van zonnepanelen die geconfronteerd worden met het afschaffen van de terugdraaiende teller op hun digitale meter, de mogelijkheid bieden om hun opgewekte stroom te delen met derden. Technisch moet dat kunnen. Elia heeft op kleine schaal een digitaal platform getest dat de data-uitwisseling hiervoor mogelijk maakt. Maar voor de oplossing effectief op de markt kan gebracht worden, is er wel nog verdere afstemming nodig met de politiek en de regulatoren. Bovendien kan je dit ook niet doen zonder de medewerking van energieleveranciers, klonk het woensdag in de marge van de jaarresultaten.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht