Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © Photo News

Bart De Wever: “Ik begrijp de beslissing over sluiting restaurants niet”

Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. Vanaf maandag moeten zowel de cafés als de restaurants verplicht een maand dicht in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. 

 1. Antwerpse horeca tussen woede en machteloosheid: “Zonder één bewijs moeten we sluiten. En je zal zien dat we het in januari wéér zitten hebben”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse horeca tussen woede en machteloos­heid: “Zonder één bewijs moeten we sluiten. En je zal zien dat we het in januari wéér zitten hebben”

  Woede, frustratie en machteloosheid. De Antwerpse horeca moet alweer een dreun incasseren. Vanaf maandag is het voor minstens vier weken gedaan. “En ik geef het jullie op een briefje: in januari en februari hebben we het wéér zitten”, zegt Stéfan Cauwenbergs van Billie’s Bier Kafétaria. Maar opgeven? Dat horen we niet zo gauw in cafés, koffiebars en restaurants. Er is duidelijk zoiets als passie en liefde voor het vak.
 2. Zware tegenslag voor caféuitbaters: “Maandenlang geïnvesteerd in De Valk... om na 4 dagen al te moeten sluiten”
  PREMIUM
  Kasterlee

  Zware tegenslag voor caféuitba­ters: “Maanden­lang geïnves­teerd in De Valk... om na 4 dagen al te moeten sluiten”

  Caféuitbaters Danny Cain en Nadja Maes zitten in zak en as. Nadat ze eerder dit jaar hun taverne Rielenhoef moesten sluiten, hadden ze hun oog laten vallen op het leegstaande café De Valk in het centrum van Kasterlee. Maandenlang hebben ze het pand opgeknapt. Donderdag konden ze eindelijk de eerste pinten tappen in hun nieuwe café. “En nu moeten we na enkele dagen alweer verplicht sluiten. Onvoorstelbaar”, sakkert Danny.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond