Bart De Wever in VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Bart De Wever in VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

Bart De Wever: “Hou op met regels voortdurend aan te passen”

Na een vergadering met de Antwerpse lokale crisiscel doet burgemeester Bart De Wever (N-VA) een oproep naar de federale regering. “Ik heb alle begrip voor de moeilijke toestand, maar ik zou toch graag willen vragen om geen tegenstrijdige verklaringen meer af te leggen betreffende de huidige maatregelen,” aldus burgemeester De Wever. “Dit leidt tot grote verwarring bij de bevolking en bemoeilijkt de handhaving. Ik stel dan ook voor om op te houden met voortdurend wijzigingen aan te brengen en te opperen rond de toepassing van het samenscholingsverbod.”

243 reacties

 • ANDRE AERTS

  2 jaar geleden
  Noem één zaak op waar Mr. De Wever voor gezorgd heeft dat de arbeiders(sters) er beter op geworden zijn. Die mens is gewoon gefrustreerd dat hij nu niets kan doen in de Federale Regering en ziet met lede ogen aan hoe die personen de crisis in goede banen leiden en aanpakken.
 • Tom Faes

  2 jaar geleden
  Mijnheer De Wever jij zou veel beter stoppen met altijd maar vuurke stook te spelen.Voor veel mensen is dat De reden waarom ze een zo een afkeer van nva hebben.Probeer eens te verbinden man en het zal beteren.
 • Jose Van Hauwaert

  2 jaar geleden
  Ronny Ooijen. U vertelt hier nonsens beste man. De Wever en de N-VA vinden dat het pensioen omhoog moet, tot MINSTENS 1500€, maar het moet betaalbaar zijn en dus op een manier gefinancierd worden die de schuldgraad niet verhogen. Met andere woorden, het geld moet ergens anders vandaan komen, en daar bestaat in Belgie geen conscencus over. De communisten zeggen "haal het bij de rijken" maar kan men zomaar iemand zijn centen afnemen dan?
 • Karl Stynen

  2 jaar geleden
  @ Lucie Vervaeke: heb je raak geformuleerd “goede inbreng van De Wever... top politicus...” Maar misschien het adjectief ‘erudiet’ niet meer gebruiken want dat verstaan de meeste van zijn criticasters hier niet. @ Ronny Oyen: Die 1100 € pensioen is een verzinsel van jou maar ja zuurpruimen zijn nooit content.
 • Leo Peeters

  2 jaar geleden
  Wanneer gaan de De Wevers fanaten hun leider niet langer prijzen om zijn superintelligentie en hoogstaande retoriek, maar wel om wat deze veel-belover al gepresteerd heeft, als bewindsman of als opposant? Dat zal vruchteloos zoeken worden, vrees ik.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.