Bart De Wever
Volledig scherm
Bart De Wever

Bart De Wever: “Dit land is failliet. We zijn het nieuwe Griekenland”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt dat ons land failliet is. “We zijn het nieuwe Griekenland”, klinkt het in ‘De Zevende Dag' op Eén. “Dit is natuurlijk geen crisis die Poetin heeft veroorzaakt, maar die Europa wel zelf over zich heeft afgeroepen door de eigen primaire energieproductie deze eeuw af te bouwen.”

238 reacties

 • Ken Grootjans

  5 maanden geleden
  Het is juist dat dit land failliet is en oorzaak daarvan een fout beleid is. Juist is ook dat BDW en n-va het slechte beleid in vorige legislatuur in een stroomversnelling hebben gebracht. Ook de huidige vivaldi bakt er niets van. De taks shift is nog niets eens gefinancierd en ze zijn al opnieuw zure belastingcenten aan het uitdelen. Repressie tegenover burgers met gigantische aanslagvoeten, zelfs voor lonen (pensioenen) die netto amper voldoende zijn om rond te komen en geen baten genieten.
 • Carla Van Geel

  5 maanden geleden
  Goedkoop om anderen te beschuldigen. Een kerncentrale bouwt men niet op korte termijn, toen Bart De Wever in de Federale zat had hij, indien hij echt kernenergie wou, alles in het werk moeten stellen om de oude te vervangen. Hij deed niets. Deze regering zou, indien ze kernenergie wou behouden, zelfs niet de tijd gehad hebben om de oude versleten te vervangen door nieuwe. Dat de propere energie al veel maar nog niet alles kon opbrengen toen Poetin de kraan toedraaide is wel degelijk de oorzaak.
 • Ludo vanderreydt

  5 maanden geleden
  Torenhoge energieprijzen , het dagelijks leven dat veel duurder wordt en dan komt er iemand doodleuk zeggen dat we failliet gaan , heel bemoedigend , maar ja………’dat ispolitiek zeker !
 • andre Van Meirvenne

  5 maanden geleden
  We moeten niet zeveren over vroeger nu moeten er oplossingen komen en niet alleen op tafel leggen. De regering die er nu is moet de bevolking helpen, als ze het niet kunnen moeten ze het afbollen.
 • dirk bogaerts

  5 maanden geleden
  NVA heeft hier evengoed aan meegewerkt
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Nieuwe campagne tegen afleiding achter het stuur:
“3 op 10 bestuurders zitten op hun gsm tijdens het rijden”
  22

  Nieuwe campagne tegen afleiding achter het stuur: “3 op 10 bestuur­ders zitten op hun gsm tijdens het rijden”

  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft een campagne gelanceerd tegen het gebruik van telefoons achter het stuur. Uit een bevraging van de VSV blijkt dat drie op de tien Vlaamse automobilisten bijna elke rit hun gsm bedienen terwijl die los in de wagen ligt. Een grotere groep, een op de drie bestuurders, gaf aan met hun telefoon bezig te zijn wanneer het toestel in een vaste houder zit op het dashboard.