Bart De Wever
Volledig scherm
Bart De Wever

Bart De Wever: “Dit land is failliet. We zijn het nieuwe Griekenland”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt dat ons land failliet is. “We zijn het nieuwe Griekenland”, klinkt het in ‘De Zevende Dag' op Eén. “Dit is natuurlijk geen crisis die Poetin heeft veroorzaakt, maar die Europa wel zelf over zich heeft afgeroepen door de eigen primaire energieproductie deze eeuw af te bouwen.”

238 reacties

 • Ken Grootjans

  3 maanden geleden
  Het is juist dat dit land failliet is en oorzaak daarvan een fout beleid is. Juist is ook dat BDW en n-va het slechte beleid in vorige legislatuur in een stroomversnelling hebben gebracht. Ook de huidige vivaldi bakt er niets van. De taks shift is nog niets eens gefinancierd en ze zijn al opnieuw zure belastingcenten aan het uitdelen. Repressie tegenover burgers met gigantische aanslagvoeten, zelfs voor lonen (pensioenen) die netto amper voldoende zijn om rond te komen en geen baten genieten.
 • Carla Van Geel

  3 maanden geleden
  Goedkoop om anderen te beschuldigen. Een kerncentrale bouwt men niet op korte termijn, toen Bart De Wever in de Federale zat had hij, indien hij echt kernenergie wou, alles in het werk moeten stellen om de oude te vervangen. Hij deed niets. Deze regering zou, indien ze kernenergie wou behouden, zelfs niet de tijd gehad hebben om de oude versleten te vervangen door nieuwe. Dat de propere energie al veel maar nog niet alles kon opbrengen toen Poetin de kraan toedraaide is wel degelijk de oorzaak.
 • Ludo vanderreydt

  3 maanden geleden
  Torenhoge energieprijzen , het dagelijks leven dat veel duurder wordt en dan komt er iemand doodleuk zeggen dat we failliet gaan , heel bemoedigend , maar ja………’dat ispolitiek zeker !
 • andre Van Meirvenne

  3 maanden geleden
  We moeten niet zeveren over vroeger nu moeten er oplossingen komen en niet alleen op tafel leggen. De regering die er nu is moet de bevolking helpen, als ze het niet kunnen moeten ze het afbollen.
 • dirk bogaerts

  3 maanden geleden
  NVA heeft hier evengoed aan meegewerkt