Bart De Wever maakt in zijn nieuwe boek 'Over Identiteit' een analyse van het begrip identiteit en wat het betekent voor Vlaanderen en voor Europa. Hij bestrijdt het idee dat alle normen- en waardenpatronen evenwaardig zouden zijn.
Volledig scherm
Bart De Wever maakt in zijn nieuwe boek 'Over Identiteit' een analyse van het begrip identiteit en wat het betekent voor Vlaanderen en voor Europa. Hij bestrijdt het idee dat alle normen- en waardenpatronen evenwaardig zouden zijn. © BELGA

Bart De Wever brengt boek uit over identiteit: “Burgerschap verlenen aan nieuwkomers na examen”

Bart De Wever heeft een nieuw boek uit: ‘Over Identiteit’. Of ook over hoofddoeken, handen schudden, Nederlands spreken, enzovoort. De N-VA-voorzitter neemt in het boek de handschoen op om het begrip ‘identiteit’ te verdedigen. “We moeten de Verlichtingswaarden van onze gemeenschap durven verdedigen en we mogen van nieuwkomers verwachten dat zij zich die waarden toe-eigenen.”

53 reacties

 • Jonas Vinck

  3 jaar geleden
  BDW vergelijkt het altijd met de gouden eeuwen van een beschaving;vb,de gouden eeuw van perikles(grieken) gebruikt hij altijd om te zeggen dat er in Athene geen naturalisatie bestond. In die 50 jaar niet nee, maar BDW vermeldt niet dat er tijdens bijna alle andere jaren van de Atheense beschaving wél plaats was voor naturalisatie.
 • Danny Weckhuyzen

  3 jaar geleden
  Stuur alle NVA boys een keer naar een cursus: "Hoe creëer ik een verbindende maatschappij" . Dit hebben ze alvast niet geleerd!
 • Oisin Macdara

  3 jaar geleden
  Africa is een rijk continent met veel grondstoffen, en het wordt uitgebuit door globalisten, banken en multi-nationals. Als dit gestopt wordt, hoeven de Africanen niet meer te vluchten en moeten we onze lonen niet meer verlagen door goedkope arbeidskrachten in te voeren.
 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Waar heeft hij vijf jaar lang op gewacht?
 • Nicca Vermeirsch

  3 jaar geleden
  Vlaamse identiteit ? als deze ingevuld wordt volgens de visie van NVA dan zijn we ver van huis. We zijn Belgen en Europeanen. Stop dit gezever over Vlaamse identiteit. Dit bestaat gewoon niet !