Bart De Wever in het Vlaams parlement
Volledig scherm
Bart De Wever in het Vlaams parlement © Photo News

Bart De Wever bij PFOS-onderzoekscommissie: “Ik kan geen vertrouwen meer hebben in de voorzitter”

Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever had tijdens een hoorzitting van de onderzoekscommissie PFOS in het Vlaams parlement felle kritiek op Hannes Anaf (Vooruit). De aanleiding is een interview van de commissievoorzitter in weekblad ‘Humo’. De Wever bevestigde ook dat hij in 2017 wilde communiceren over de PFOS-problematiek op en rond de Oosterweelwerf.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Gemeente Zwijndrecht bleef lang in ongewisse over gezondheidsrisico’s PFOS-vervuiling: “Vertrouwen in bepaalde instanties heeft flinke deuk gekregen”
  Zwijndrecht

  Gemeente Zwijn­drecht bleef lang in ongewisse over gezondheidsrisico’s PFOS-vervuiling: “Vertrouwen in bepaalde instanties heeft flinke deuk gekregen”

  Zwijndrechts burgemeester André Van de Vyver (Groen) was maandag formeel in de PFAS/PFOS-onderzoekscommissie in het Vlaams parlement: “Nooit hebben wij enige melding gekregen van instanties of overheden die bevoegd zijn voor milieu-inspectie dat er een gezondheidsrisico was.” Schepen Steven Vervaet haalde ook hard uit naar vervuiler 3M die hij verwijt informatie achter te houden.