Voormalig VRT-CEO Paul Lembrechts en Bart De Pauw
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig VRT-CEO Paul Lembrechts en Bart De Pauw © Photo News

Bart De Pauw vecht “onterecht ontslag” aan. De vraag van 12 miljoen: zette VRT de tv-maker te snel aan de kant?

Net geen vijf jaar nadat de VRT abrupt een einde maakte aan de samenwerking met Bart De Pauw (54), gaat de rechtbank in Brussel na of dat wel volgens het boekje gebeurde. De openbare omroep vindt van wel, “want hij is intussen ook veroordeeld”. Maar had de VRT op dat moment wel genoeg bewijzen in handen? Hoe belangrijk was de rol van Maaike Cafmeyer? En waarom is het zo cruciaal op wélke dag exact het voormalige goudhaantje de bons kreeg? Dat zijn de vragen van 12 miljoen euro.

83 reacties

 • Guy De Vos

  3 maanden geleden
  Mr. De Pauw, had u zich niet arrogant en grensoverschrijdend gedragen dan was u nu nog succesvolle programma's aan het maken. Ik vraag mij af waarom dit door u moet aangevochten worden, al deze heisa is door uw eigen gedrag veroorzaakt en dan meen ik niet dat u op enige euro recht heeft.
 • Gerry Cle

  3 maanden geleden
  Hij werkte voor zijn eigen productiehuis. De VRT heeft hem dus ook niet ontslagen maar heeft de samenwerking stopgezet. Terecht zoals uit het eerste proces bleek. Hij was vrij om programma's te maken voor andere zenders maar die wilden blijkbaar ook niet van een samenwerking weten. Hij zal waarschijnlijk vergoed worden voor de reeds opgenomen en niet uitgezonden programma's en niets meer.
 • Roland Franckaert

  3 maanden geleden
  Ga er voor Bart succes
 • Leslie Swennen

  3 maanden geleden
  Dat die nog zoveel praat heeft... ongelooflijk.
 • gie vanheers

  3 maanden geleden
  Ondanks zijn veroordeling heeft Bart helemaal geen schuldinzicht. De samenwerking werd terecht stop gezet. De VRT zou best een schadevergoeding van 24 miljoen eisen.