Bart De Pauw
Volledig scherm
Bart De Pauw © Photo News

Bart De Pauw na afloop van de zitting: “Ik heb me eigenlijk nooit verdedigd. Ik zou dat graag in de rechtbank willen doen”

Het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (52) is vandaag van start gegaan in de correctionele rechtbank van Mechelen. Het ging om een inleidende zitting. “Er is drie jaar lang vanalles over mij verschenen. Ik heb drie jaar lang gezwegen. Ik ben blij dat het proces eindelijk kan beginnen, zodat ik mijn verhaal kan doen. En dan is het aan de rechtbank om te oordelen”, zei De Pauw na afloop. De officiële aanklacht tegen de televisiemaker luidt ‘belaging en elektronische overlast’. Daarop staan straffen tot twee jaar cel en tot 2.400 euro boete. 

21 reacties

 • Ben Strubbe

  3 dagen geleden
  En terecht dat hij géén inzage krijgt in de verzegelde getuigenissen gedaan aan de vertrouwenspersoon binnen de vrt. De actie van het parket is er gekomen nadat Bart De Pauw zélf zijn verhaal heeft gedaan in de openbaarheid. Er is nooit klacht neergelegd door de slachtoffers, wat in dit geval niet eens hoeft. Bart De Pauw heeft deze rechtszaak aan zichzelf te danken. Had hij zijn mond gehouden, dan had niemand ooit iets geweten en was het bij roddel gebleven.
 • Gaston Miar

  3 dagen geleden
  Met welk recht kan een werkgever(VRT) iemand ontslaan voor nog niet bewezen fouten in de privésfeer? Ik zou gepaste schadevergoeding eisen.
 • Jan Van de Velde

  3 dagen geleden
  Hoe ouder de klachten zijn, des te moeilijker wordt het om ze te bewijzen. Daarom bestaan zowel de verjaring als de verplichting uitspraak te doen binnen een redelijke termijn. Die verplichting staat in het EVRM, de verjaring in het wetboek van Strafvordering. Het vermoeden van onschuld geldt tot de rechter de beschuldigde heeft veroordeeld.
 • Paul Oosterlinck

  3 dagen geleden
  de ceo van VRT gaat niet in het 7 u journaal verkondigen dat hij één van zijn vooraanstaande tv figuren ontslaat als er niks aan de hand is. Inderdaad door de rechtbank te bepalen en 3 jaar is toch onwezenlijk lang voor alle partijen...
 • Gert Veer

  4 dagen geleden
  Indien de advocate van de klaagsters én aanklager de inhoud van die bewuste brief kennen, en er is geen enkele reden om daaraan te twijfelen, dan mag en moet de verdediging die ook kunnen inzien anders wordt dit een ongelijke en onwettelijke strijd. Geen enkele geheimhoudingsplicht is absoluut: de potentiële persoonlijke en professionele schade zijn enorm, de indiensters van die brief zijn bekend, hun schimmenspel en geheimdoenerij moeten ophouden. Niemand heeft baat bij gender-rechtspraak.
 1. Zaak Bart De Pauw: “Het was nooit Maaikes bedoeling dat Bart De Pauw ontslagen zou worden”
  PREMIUM
  Showbizz

  Zaak Bart De Pauw: “Het was nooit Maaikes bedoeling dat Bart De Pauw ontslagen zou worden”

  Drie jaar lang was de zaak in het grootste mysterie gehuld, maar vlak voor de start van het proces tegen Bart De Pauw (52) komt het hele dossier dan toch aan de oppervlakte. De negen vrouwen die klacht tegen hem indienden, hebben een naam gekregen, hun grieven een context. En intussen blijven er nieuwe details opduiken. “Kort voordat de klacht van Maaike Cafmeyer het leven van Bart op z'n kop zette, zat ze nog bij hem thuis aan tafel voor een werkvergadering”, vertelt een anonieme bron uit de entourage van de tv-maker.
 2. Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrachten van scholen in Kontich en Edegem in quarantaine na besmetting met Britse variant: ook burgemeester Edegem in quarantaine
  Kontich/Edegem

  Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrach­ten van scholen in Kontich en Edegem in quarantai­ne na besmetting met Britse variant: ook burgemees­ter Edegem in quarantai­ne

  De kleuter- en lagereschool OLFA in Edegem én het secundair Sint-Jozefinstituut in Kontich gaan met onmiddellijke ingang toe. Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrachten - en hun familie - moeten onmiddellijk in quarantaine. Maandag en dinsdag zal het UZA met een testcentrum naar de scholen komen om iedereen te testen. Burgemeester Koen Metsu van Edegem moet zelf in quarantaine want zijn twee kinderen lopen school in Edegem.
 1. Buurgemeenten houden situatie nauwlettend in de gaten na uitbraak in Houthulst

  Buurgemeen­ten houden situatie nauwlet­tend in de gaten na uitbraak in Houthulst

  De buurgemeenten van Houthulst zijn extra alert nadat eerder op zondag bleek dat er meer dan 120 inwoners van de gemeente besmet zijn met de Britse variant van het coronavirus. In Diksmuide is er een lichte stijging in het aantal besmettingen. "Veel jongeren uit Merken gaan hier naar het middelbaar", zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V). "We bekijken of we een centrum voor sneltests kunnen opstarten."
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'