Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo. © AP

Barbecue of niet, de sfeer blijft verhit: regering heeft nog geen pensioenakkoord

Een barbecue bij premier Alexander De Croo en een gespannen kernkabinet de dag nadien hebben nog niet tot een akkoord over de pensioenhervorming geleid. Vanavond wordt wellicht verder vergaderd.

52 reacties

 • Bart Vanderbruggen

  1 maand geleden
  @Gino Denil: zelfstandigen hebben dan ook niet hetzelfde vangnet als loontrekkenden: zij kunnen niet terugvallen op een werkloosheidsuitkering en andere pampermaatregelen. En wat die appels betreft: ik kan u als hardwerkende zelfstandige die aan het einde van de rit 42 jaar zal hebben gewerkt (en wellicht nog wat langer blijft werken) en daar in ruil 900 euro pensioen voor krijgt, zeggen dat 97% van de zelfstandigen geen appels - zelfs geen kleine - overhoudt om op terug te vallen.
 • Wesley Kenis

  1 maand geleden
  Wie ging er ook alweer werk maken van eerlijke bijdrage rsz voor topsporter en vermogensbelasting voor multinationals...oei ja dat was VOOR de verkiezingen natuurlijk, nu ze het kunne zijn ze dat weer vergeten natuurlijk...
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Studies hebben al aangetoond dat iemand die zelfstandige is maar 70% betaalt van de sociale bijdragen van een werknemer. Vooral omdat die hun bijdragen optimaliseren door een deel van hun winst in het bedrijf te houden. Later hebben ze dan een grote appel voor de dorst als ze stoppen en nog meer appels als die overgenomen wordt. Is dat dan eerlijk, Jan Van Bavel. Waarom zouden die op kosten van de loontrekkenden een hoger pensioen moeten krijgen.
 • Jozef Loenders

  1 maand geleden
  Sommigen slaan hier de nagel op de kop. Pensioen in verhouding tot de geleverde bijdrage. En beste ambtenaren, 2 % solidariteitsbijdrage is enkel voor hoge pensioenen. Iemand uit de privé moet al een behoorlijke groepsverzekering hebben geÏnd om dat te moeten betalen. Beschouw dat als een uitgesteld RSZ-bijdrage want jullie hadden daar op vanwege jullie werkzekerheid een korting van 2 %. Intussen kan niemand steeds weerkerende belastingen via domiciliëring betalen. Jullie weigeren efficiëntie.
 • Ludo Hermans

  1 maand geleden
  Hoeveel jaren mag je niet gewerkt hebben om recht te hebben op een uitstappremie?
 1. “Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro
  17

  “Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro

  Drugs, alcohol, vernedering en arrogantie. Meer details komen naar buiten over de dood van Walter Biot (53), een Belg die in Brazilië samenwoonde met de Duitse consul. De getuigenis van een vriend geeft een inkijk in de toxische relatie van het koppel. Ook een whatsapp-bericht en een erfenis van 600.000 euro maken een en ander duidelijk. Volgens de politie is de Belg door zijn partner vermoord.