Soldaten op straat in Brussel. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Soldaten op straat in Brussel. Archiefbeeld. © photo_news

Bankrekeningen van 295 terroristen bevroren in België

Momenteel zijn de bankrekeningen van 295 mensen bevroren in België. Dat melden de kranten van Sudpresse vandaag op basis van cijfers van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD). In de strijd tegen terrorisme is het bevriezen van financiële middelen een van de manieren om te vermijden dat personen terreurdaden begaan of erbij helpen. 

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. INTERVIEW. Sven Mary: “Vandaag ben je ofwel links, ofwel rechts. Iets tussenin bestaat niet meer”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Sven Mary: “Vandaag ben je ofwel links, ofwel rechts. Iets tussenin bestaat niet meer”

  Dat hij met heel zijn hart van zijn job houdt. Het is een van de laatste zinnen in het eerste boek van Sven Mary (49). "Nog acht jaar te gaan als advocaat. Ik tel elke dag af", zegt hij nochtans tijdens een gesprek over datzelfde boek. In zijn droomscenario woont Mary dan in het zuiden van Spanje. "In een klimaat dat me niet depressief maakt." En dan heeft hij het niet enkel over het weer. "In België mag je niets meer zeggen. Zélfs niet meer denken", maakt hij zich druk - alsof hij in de rechtbank staat. "De dictatuur van de minderheden. Ik vind dat vréselijk."
 2. ONDERZOEK. "Onze broeders hebben de Belgen verdreven." Hoe een militair uit Aarschot 28 jaar geleden door Al-Qaida gedood lijkt te zijn
  PREMIUM

  ONDERZOEK. "Onze broeders hebben de Belgen verdreven." Hoe een militair uit Aarschot 28 jaar geleden door Al-Qaida gedood lijkt te zijn

  “Plunderaars.” Zo werden de daders omschreven na de dood van Jürgen Fraussen. Die Belgische helikopterpiloot stierf in 1993 als blauwhelm in Somalië. Lafhartig in een hinderlaag gelokt. Maar 28 jaar na datum vonden wij tekenen dat Fraussen door Al-Qaida is gedood. “Onze broeders hebben de Belgen verdreven”, zo schreef een kopstuk van de terreurgroep in een document uit die tijd. “Met veel kogels en veel bloedvergieten.”