Soldaten op straat in Brussel. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Soldaten op straat in Brussel. Archiefbeeld. © photo_news

Bankrekeningen van 295 terroristen bevroren in België

Momenteel zijn de bankrekeningen van 295 mensen bevroren in België. Dat melden de kranten van Sudpresse vandaag op basis van cijfers van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD). In de strijd tegen terrorisme is het bevriezen van financiële middelen een van de manieren om te vermijden dat personen terreurdaden begaan of erbij helpen. 

 1. INTERVIEW. Sven Mary: “Vandaag ben je ofwel links, ofwel rechts. Iets tussenin bestaat niet meer”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Sven Mary: “Vandaag ben je ofwel links, ofwel rechts. Iets tussenin bestaat niet meer”

  Dat hij met heel zijn hart van zijn job houdt. Het is een van de laatste zinnen in het eerste boek van Sven Mary (49). "Nog acht jaar te gaan als advocaat. Ik tel elke dag af", zegt hij nochtans tijdens een gesprek over datzelfde boek. In zijn droomscenario woont Mary dan in het zuiden van Spanje. "In een klimaat dat me niet depressief maakt." En dan heeft hij het niet enkel over het weer. "In België mag je niets meer zeggen. Zélfs niet meer denken", maakt hij zich druk - alsof hij in de rechtbank staat. "De dictatuur van de minderheden. Ik vind dat vréselijk."
 1. ONDERZOEK. "Onze broeders hebben de Belgen verdreven." Hoe een militair uit Aarschot 28 jaar geleden door Al-Qaida gedood lijkt te zijn
  PREMIUM

  ONDERZOEK. "Onze broeders hebben de Belgen verdreven." Hoe een militair uit Aarschot 28 jaar geleden door Al-Qaida gedood lijkt te zijn

  “Plunderaars.” Zo werden de daders omschreven na de dood van Jürgen Fraussen. Die Belgische helikopterpiloot stierf in 1993 als blauwhelm in Somalië. Lafhartig in een hinderlaag gelokt. Maar 28 jaar na datum vonden wij tekenen dat Fraussen door Al-Qaida is gedood. “Onze broeders hebben de Belgen verdreven”, zo schreef een kopstuk van de terreurgroep in een document uit die tijd. “Met veel kogels en veel bloedvergieten.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.