Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News / CROCHET

Balans na bijna twee jaar telewerken: hybride werken werkt, maar verbondenheid blijft klappen krijgen

Waar we in april 2020 nog afwachtten tot het allemaal voorbij zou zijn, leerden we in de loop van de pandemie op een andere manier te werken. Terugkijken op bijna twee jaar telewerken, aanpassen en afstand houden op de werkplek: wat is er dan veranderd, hoe zijn wij veranderd? Professoren organisatiepsychologie Kathleen Vangronsvelt en Ans De Vos van de Antwerp Management School bevroegen bijna 2.300 werkende Vlamingen en ruim 300 werkgevers. Vier conclusies, één constante: de grootste onzekerheid is verdwenen, wat ons ook tijdens het (thuis)werk iets meer rust bezorgt.

14 reacties

 • Rachid Melki

  4 maanden geleden
  Ik zou juist blij zijn mocht ik vanuit thuis kunnen werken... Ik ben verbonden met mijn familie en vrienden. Collega's is enkel small talk en onzin praten. Al kan ik me wel voorstellen dat sommige eenzame mensen daar nood aan hebben.
 • Gilbert Geldof

  4 maanden geleden
  Mevr. Wann, gepensioneerden hebben veel minder inkomsten en moeten ook energoekosten betalen. Dus, niet zagen
 • Johnny L Verhoeven

  4 maanden geleden
  Ik werk al jaren in een international team. Mijn collega's zitten in Spanje, VS, Oekraine, India. Op kantoor of thuis voor mij verandert er niets.
 • Rody Franks

  4 maanden geleden
  Betaal dat met je uitgespaarde transportkosten, Suzy. Volledig akkoord met Marijke!
 • Suzy Wann

  4 maanden geleden
  Beseffen jullie wel de psychologische druk voor iemand die constant thuis moet werken en het contact met zijn collega's mist. En dan nog te zwijgen over de extra energiekosten voor verwarming en stroom . Wie betaald dat?