Robby Dierckx
Volledig scherm
© Robby Dierckx

Baby overleden bij ongeval op E19 Diegem

UpdateBij een verkeersongeval in Diegem (Machelen) op de aansluiting van de E19 met de Brusselse binnenring is een baby van elf maanden om het leven gekomen. Een auto met Nederlandse nummerplaat is er uit de bocht gevlogen en op zijn flank beland. De andere inzittenden van de wagen zijn ongedeerd. Het gaat om de ouders van de baby, een ander kind en de grootmoeder. Bij het ongeval is geen ander voertuig betrokken.

  1. Weerman Dehenauw over noodweer juli: “Twee dagen voordien al duidelijk dat er enorm veel regen zou vallen. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”

    Weerman Dehenauw over noodweer juli: “Twee dagen voordien al duidelijk dat er enorm veel regen zou vallen. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”

    Op maandag 12 juli “voorspelden verschillende modellen enorme hoeveelheden regen voor woensdag 14 juli, met tussen 100 en 150 mm lokaal ten zuiden van Samber en Maas”. Dat verklaarde David Dehenauw, het hoofd van het departement Voorspellingen van het KMI, vandaag in de Waalse onderzoekscommissie naar de overstromingen. Hij pleitte voor een “centrum voor natuurrampen”. “Wat normaal in twee maanden valt, zou in twee dagen vallen. Dat waren zeer duidelijke gegevens voor de specialisten. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”, aldus Dehenauw.
  2. Vlaanderen blijft hoog scoren in de Europese vaccinatietop

    Vlaanderen blijft hoog scoren in de Europese vaccinatie­top

    In Vlaanderen zijn nu maar liefst 5.193.882 mensen volledig gevaccineerd, dat is 78,07 procent van de Vlaamse bevolking. Onder de volwassen bevolking zijn 4.833.309 mensen gevaccineerd, goed voor 90,12 procent van de Vlaamse volwassenen. Zo blijft Vlaanderen, wat het aantal volledig gevaccineerde volwassenen betreft, hoog genoteerd staan in de Europese top, na Portugal, Frankrijk, Noorwegen, Ierland en IJsland. Dat meldt het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag.