Een hond en een kat kijken uit naar de komst van hun baasje.
Volledig scherm
Een hond en een kat kijken uit naar de komst van hun baasje. © Shutterstock / T.Den_Team

Baasjes van gechipte honden en katten vanaf 1 mei moeilijker op te sporen

De contactgegevens die terug te vinden zijn op de chips die bij honden en katten verplicht zijn ingeplant, worden vanaf 1 mei automatisch anoniem. Die aanpassing maakt het moeilijker om de eigenaar van een verloren gelopen kat of hond op te sporen. 

 1. Professor dierenvoeding waarschuwt mensen die zelf koken voor hun huisdier: "Kan tot allerlei gezondheidsproblemen leiden”
  PREMIUM

  Professor dierenvoe­ding waarschuwt mensen die zelf koken voor hun huisdier: "Kan tot allerlei gezond­heids­pro­ble­men leiden”

  Zelf een verse maaltijd bereiden voor je hond of kat is trendy. Steeds meer baasjes wijken af van de doorsnee voorverpakte voeding en duiken met hart en ziel de keuken in. Professor Myriam Hesta van UGent, gespecialiseerd in dierenvoeding voor gezelschapsdieren, roept op tot voorzichtigheid. “De dagelijkse voeding van een mens zal nooit voldoende uitgebalanceerd zijn voor onze huisdieren.” Ze vertelt hoe je het wél gezond houdt voor je trouwe viervoeter.
 2. Dierenarts Leen Van Brantegem onderzoekt misdrijven op dieren: “De bijsluiter van rattenvergif in de maag van een hondje ... Dat zegt genoeg, hé”
  PREMIUM
  Showbizz

  Dierenarts Leen Van Brantegem onderzoekt misdrijven op dieren: “De bijsluiter van rattenver­gif in de maag van een hondje ... Dat zegt genoeg, hé”

  Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil een aanzienlijke som geld vrijmaken voor gerechtelijke autopsie op dieren. En dat blijkt geen overbodige maatregel, want dierenmishandeling komt meer voor dan gedacht. Dierenarts-patholoog Leen Van Brantegem (47) is blij met de erkenning, zegt ze in dag Allemaal: “Wie geweld pleegt op dieren, doet dat vaak ook op mensen.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing