De Antwerpse ring, archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
De Antwerpse ring, archiefbeeld ter illustratie. © Photo News

Autoverkeer neemt fors toe door gestage versoepeling coronamaatregelen

Door de gestage versoepeling van de coronamaatregelen is het verkeer sinds 4 mei voelbaar aan het aangroeien, zowel op werkdagen als in de weekends. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum dinsdag. In de laatste week van mei, van 25 mei tot en met 31 mei, nam het autoverkeer op werkdagen fors toe, met 16 procent. Het vrachtverkeer lag dan weer, ietwat verrassend, 1,8 procent lager dan in de voorafgaande week. Het autoverkeer en de filedruk blijven evenwel nog een heel stuk onder de niveaus van voor de invoering van de coronamaatregelen.

3 reacties

 • Marco b.

  3 jaar geleden
  Dat zie je aan het aantal ongelukken dat men nu weer vast moet stellen. Vanaf de tweede week van april, zag je wekelijks het verkeer, exponentieel toenemen. Tot nu, dat het weer bijna een normaal verloop heeft. Ondanks ik hoopte (ijdel) dat mensen het concept 'niet essentiële verplaatsingen" iets langer gingen onthouden dan twee weken.
 • Jaak Casteleyn

  3 jaar geleden
  Daar gaat de propere en leefbare lucht en dan de mensen doen betalen om in de stad te mogen komen, inventief om de kassa te spijzen daar zijn ze in de koekenstad heer en meester in.
 • William Lambrecht

  3 jaar geleden
  Dacht dat een auto diende om mee te rijden en niet alleen om de staatskas te spekken.
 1. Familie Olivier Vandecasteele vraagt dat overheid snel actie onderneemt na geschorste Irandeal: “We kunnen geen drie maanden meer wachten”
  Play
  15

  Familie Olivier Vandecas­tee­le vraagt dat overheid snel actie onderneemt na geschorste Irandeal: “We kunnen geen drie maanden meer wachten”

  De familie van Olivier Vandecasteele, de humanitair medewerker die al negen maanden in een Iraanse cel zit, vraagt dat de Belgische overheid snel actie onderneemt om de man vrij te krijgen. Ze doet dat daags nadat het Grondwettelijk Hof het Belgisch-Iraans verdrag heeft geschorst in zoverre dat de overbrenging van de veroordeelde Iraanse terrorist Assadollah Assadi naar Teheran mogelijk had moeten maken. “Vanaf nu houden we de Belgische overheden mee verantwoordelijk voor het lot van Olivier”, klinkt het.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. Mobiliteitsexpert Alexander D’Hooghe: "Gooi de markt open, zo hebben mensen meer keuzes om zich te verplaatsen”
  PREMIUM

  Mobili­teits­ex­pert Alexander D’Hooghe: "Gooi de markt open, zo hebben mensen meer keuzes om zich te verplaat­sen”

  “Gooi de mobiliteitsmarkt in Vlaanderen open want voor 80% van de mensen is openbaar vervoer nu geen betere optie dan hun privéwagen.” Dat is volgens Alexander D’Hooghe een manier om de mobiliteitsknoop - lees: de files - te ontwarren. Wat is daarvoor nodig: extra infrastructuur, het monopolie van De Lijn en de NMBS doorbreken? Onze journalist vroeg hem in het kader van #operatietoekomst hoe de overheid de omslag moet aanpakken.