De Antwerpse ring, archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
De Antwerpse ring, archiefbeeld ter illustratie. © Photo News

Autoverkeer neemt fors toe door gestage versoepeling coronamaatregelen

Door de gestage versoepeling van de coronamaatregelen is het verkeer sinds 4 mei voelbaar aan het aangroeien, zowel op werkdagen als in de weekends. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum dinsdag. In de laatste week van mei, van 25 mei tot en met 31 mei, nam het autoverkeer op werkdagen fors toe, met 16 procent. Het vrachtverkeer lag dan weer, ietwat verrassend, 1,8 procent lager dan in de voorafgaande week. Het autoverkeer en de filedruk blijven evenwel nog een heel stuk onder de niveaus van voor de invoering van de coronamaatregelen.

3 reacties

 • Marco brilmans

  3 jaar geleden
  Dat zie je aan het aantal ongelukken dat men nu weer vast moet stellen. Vanaf de tweede week van april, zag je wekelijks het verkeer, exponentieel toenemen. Tot nu, dat het weer bijna een normaal verloop heeft. Ondanks ik hoopte (ijdel) dat mensen het concept 'niet essentiële verplaatsingen" iets langer gingen onthouden dan twee weken.
 • Jaak Casteleyn

  3 jaar geleden
  Daar gaat de propere en leefbare lucht en dan de mensen doen betalen om in de stad te mogen komen, inventief om de kassa te spijzen daar zijn ze in de koekenstad heer en meester in.
 • William Lambrecht

  3 jaar geleden
  Dacht dat een auto diende om mee te rijden en niet alleen om de staatskas te spekken.
 1. ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoordelijkheid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”
  PREMIUM
  49

  ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoor­de­lijk­heid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”

  Paul Magnette (PS) als premier? Doe dan maar een schietgebedje als Belg die van dit land iets beters wil maken. De PS-voorzitter wil verantwoordelijkheid tonen. Als het moet, wil hij de handschoen oppakken en premier worden van dit land. Het is om balorig van te worden. Als Paul Magnette bereid is om verantwoordelijkheid te tonen, dat hij het dan nu doet. Dat hij het nu bewijst. Want de voorbije drie jaar heeft de PS op geen enkel moment bewezen dat ze die verantwoordelijkheid neemt. Waarom zouden we daar dan vandaag vertrouwen in hebben?
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Mobiliteitsexpert Alexander D’Hooghe: "Gooi de markt open, zo hebben mensen meer keuzes om zich te verplaatsen”
  PREMIUM

  Mobili­teits­ex­pert Alexander D’Hooghe: "Gooi de markt open, zo hebben mensen meer keuzes om zich te verplaat­sen”

  “Gooi de mobiliteitsmarkt in Vlaanderen open want voor 80% van de mensen is openbaar vervoer nu geen betere optie dan hun privéwagen.” Dat is volgens Alexander D’Hooghe een manier om de mobiliteitsknoop - lees: de files - te ontwarren. Wat is daarvoor nodig: extra infrastructuur, het monopolie van De Lijn en de NMBS doorbreken? Onze journalist vroeg hem in het kader van #operatietoekomst hoe de overheid de omslag moet aanpakken.
 2. Wachttijden Mijn VerbouwLening blijven in verschillende regio’s oplopen: Vlaamse regering verdriedubbelt budget energiehuizen
  2

  Wachttij­den Mijn VerbouwLe­ning blijven in verschil­len­de regio’s oplopen: Vlaamse regering verdriedub­belt budget energiehui­zen

  Wie in onder andere Antwerpen, Leuven of Mechelen een Mijn VerbouwLening aanvraagt, moet geduld hebben. De wachttijden zijn daar de afgelopen maanden namelijk nog steeds erg lang of zelfs erger geworden. De extra freelance energie-experts die Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) eind vorig jaar inzette brengen dus niet meteen zoden aan de dijk. De Vlaamse regering verhoogt nu de basisfinanciering van de energiehuizen van 4,9 naar 16,1 miljoen euro, zodat er meer personeel in de energiehuizen kan komen.