"De chauffeur liet me voor dood achter. Hoe laf en harteloos kan je wel zijn", vraagt slachtoffer Hendrik van Boegeld (70) zich af.
Volledig scherm
"De chauffeur liet me voor dood achter. Hoe laf en harteloos kan je wel zijn", vraagt slachtoffer Hendrik van Boegeld (70) zich af. © Ronny De Coster

Automobilist maait zeventiger van zebrapad en pleegt vluchtmisdrijf: "Hoe laf en harteloos kan je wel zijn?"

In het Oost-Vlaamse Zottegem is een man van zeventig ernstig gewond geraakt, nadat hij bij het oversteken op een zebrapad werd opgeschept door een auto. Het slachtoffer liep verschillende breuken en kneuzingen over het hele lichaam op. De chauffeur is gevlucht en nog altijd spoorloos.

68 reacties

 • Ston Dw

  5 jaar geleden
  Op pakken en niet meer laten rijden, en een flinke boete!!!!!!!
 • Paul van de velde

  5 jaar geleden
  Zolang vluchtmisdrijf niet zwaar gestraft wordt zal het nog steeds gebeuren. En kom niet af met het vals argument dat je dan zo geschrokken bent dat vluchten normaal is. Ze weten verdomd goed genoeg dat ze vluchten om niet te moeten opdraaien voor de gevolgen. Geef bij dodelijk ongeval of ongeval met gekwetsten min. 5 jaar gevangenisstraf als er vluchtmisdrijf wordt gepleegd, zelfs als ze in hun recht zijn.
 • Danny De Graeve

  5 jaar geleden
  Alleen al voor uw geweten moet ge altijd stoppen en zeker als er zwakke weggebruikers bij betrokken zijn.
 • ANN LIMBOS

  5 jaar geleden
  Schering en inslag tegenwoordig !
 • Marleen Gevers

  5 jaar geleden
  De enige die in fout is dat is degenen die vluchtmisdrijf pleegt, niemand anders , niet het slachtoffer, gemeente, minister ,enz. denk je nu dat als ze de straffen op 10 jaar zetten er minder vluchtmisdrijven zijn? In sommige landen zoals de VS bestaat de doodstraf voor moorden, er is geen moord minder gebeurt daardoor... Ze moeten in Belgie wel consequent zijn in het straffen en wat minder compassie hebben met daders hun uitvluchten.
 1. Vlaams bouwmeester boort plannen Boerentoren de grond in: “Verschrikkelijk, dit is spektakelarchitectuur uit de jaren 80”
  Antwerpen
  146

  Vlaams bouwmees­ter boort plannen Boerento­ren de grond in: “Verschrik­ke­lijk, dit is spektakel­ar­chi­tec­tuur uit de jaren 80”

  “Verschrikking en afschuw.” Dat voelde Vlaams bouwmeester Erik Wieërs toen hij het ontwerp van de Boerentoren voor het eerst onder ogen kreeg, zo vertelde hij vanmorgen op Radio 1. Volgens Wieërs zijn de plannen niet meer van deze tijd. “Het is niet omdat je een beroemd architect onder de arm neemt, dat je automatisch vernieuwend bent. Hier is totaal niks vernieuwend aan.”