"De chauffeur liet me voor dood achter. Hoe laf en harteloos kan je wel zijn", vraagt slachtoffer Hendrik van Boegeld (70) zich af.
Volledig scherm
"De chauffeur liet me voor dood achter. Hoe laf en harteloos kan je wel zijn", vraagt slachtoffer Hendrik van Boegeld (70) zich af. © Ronny De Coster

Automobilist maait zeventiger van zebrapad en pleegt vluchtmisdrijf: "Hoe laf en harteloos kan je wel zijn?"

In het Oost-Vlaamse Zottegem is een man van zeventig ernstig gewond geraakt, nadat hij bij het oversteken op een zebrapad werd opgeschept door een auto. Het slachtoffer liep verschillende breuken en kneuzingen over het hele lichaam op. De chauffeur is gevlucht en nog altijd spoorloos.

68 reacties

 • Ston Dw

  3 jaar geleden
  Op pakken en niet meer laten rijden, en een flinke boete!!!!!!!
 • pol van de velde

  3 jaar geleden
  Zolang vluchtmisdrijf niet zwaar gestraft wordt zal het nog steeds gebeuren. En kom niet af met het vals argument dat je dan zo geschrokken bent dat vluchten normaal is. Ze weten verdomd goed genoeg dat ze vluchten om niet te moeten opdraaien voor de gevolgen. Geef bij dodelijk ongeval of ongeval met gekwetsten min. 5 jaar gevangenisstraf als er vluchtmisdrijf wordt gepleegd, zelfs als ze in hun recht zijn.
 • Danny De Graeve

  3 jaar geleden
  Alleen al voor uw geweten moet ge altijd stoppen en zeker als er zwakke weggebruikers bij betrokken zijn.
 • ANN LIMBOS

  3 jaar geleden
  Schering en inslag tegenwoordig !
 • Marleen Gevers

  3 jaar geleden
  De enige die in fout is dat is degenen die vluchtmisdrijf pleegt, niemand anders , niet het slachtoffer, gemeente, minister ,enz. denk je nu dat als ze de straffen op 10 jaar zetten er minder vluchtmisdrijven zijn? In sommige landen zoals de VS bestaat de doodstraf voor moorden, er is geen moord minder gebeurt daardoor... Ze moeten in Belgie wel consequent zijn in het straffen en wat minder compassie hebben met daders hun uitvluchten.
 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af

 2. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt