De brandweer verloor heel wat kostbare tijd op weg naar het ongeval.
Volledig scherm
De brandweer verloor heel wat kostbare tijd op weg naar het ongeval. © Brandweerzone Centrum

Auto’s uitgebrand omdat brandweer kostbare tijd verliest in file: hoe moet je een ‘reddingsstrook’ vormen?

Heel wat tandengeknars deze ochtend op de E40 in Drongen: drie voertuigen brandden uit na een banale kop-staartaanrijding, met het nodige fileleed tot gevolg. De brandweer had naar eigen zeggen erger kunnen voorkomen als ze sneller ter plaatse geraakt was. “Maar bijna niemand laat nog een vrije doorgang tussen linker- en middenrijstrook voor de hulpdiensten”, betreurt woordvoerster Alisa Coessens.

156 reacties

 • Philip Landerloos

  1 jaar geleden
  Ik volg Ben hieronder volledig. Hang eens een tijd banner aan elke brug hoe het moet. Heb dit, ik dacht Oostenrijd, een paar jaar geleden ook zien hangen. Begrijp sowieso niet dat bestuurders dit zelf niet inzien, is toch het meest logische wat er is. Bij eender welke file ga ikzelf sowieso al zo veel mogelijk naar links staan want je weet maar nooit.
 • Patrick Teuwen

  1 jaar geleden
  Hulpdiensten rijden in het midden en de politie wil op pechstrook waar leven we in BELGIE
 • Ronny Van Orshaegen

  1 jaar geleden
  Ipv idiote campagnes zoals tegen roken in de wagen,veiligheidsgordel enz. Dat ze hier eens degelijke info over verstrekken. Best banners aan bruggen of zo.
 • barbara Tack

  1 jaar geleden
  Ja en gegarandeerd een boete krijgen van de eerste combi dat passeert omdat je op de pechstrook staat. Begin eens met een duidelijke regelgeving voor je op de bestuurders reclameert.
 • Erwin V.D.

  1 jaar geleden
  Tegen dat ze hier in dit land iets leren, moeten er eerst zware boetes vallen. Er zijn er zelfs die oh zo graag uitstappen om ramptoerist te spelen en zelfs hun kinderen laten spelen tussen de stilstaande file op de reddingsstrook (zoals op één van de foto's gisteren in het bericht over het ongeval). Maar als er geen controle is, dan blijven onze burgers jammer genoeg fouten straffeloos maken! In andere landen sturen ze extra politie om dit op te lossen.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw