Het ongeval gebeurde enkele honderden meter van het tankstation waar illegalen al maandenlang in vrachtwagens proberen te klimmen.
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde enkele honderden meter van het tankstation waar illegalen al maandenlang in vrachtwagens proberen te klimmen. © Mathias Mariën

Auto rijdt vluchtende transmigrant dood op E40 bij Jabbeke. West-Vlaams gouverneur: "Dit hadden we voorspeld"

Langs de E40 in Jabbeke richting Oostende, is gisteravond even na 23 uur een overstekende jonge man doodgereden. Het slachtoffer, een illegale transmigrant, was op de vlucht voor een politiecontrole en werd gegrepen door een kleine personenwagen. "Vroeg of laat moest dit gebeuren", zegt West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé (CD&V). 

162 reacties

 • marleen Schepens

  5 jaar geleden
  Schandalig dat die mevrouw zelf voor haar kosten zal moeten opdraaien.Ze kon niets doen aan het ongeval.
 • helene wagemans

  5 jaar geleden
  Ik vind het heel erg voor die mevrouw,een trauma én een berg kosten,welke betogers zullen haar helpen?die voor of tegen migranten?
 • Alain Tronquay

  5 jaar geleden
  Die vrouw moet zelf opdraaien vo de kosten van haar wagen, goe bezig Justitie. Hier in België mag je nog volledig in je recht zijn de corruptie van verzekeringen maken wel dat je de kosten zelf moet betalen en zij steken de premies in hun zakken
 • Ferdinand Nuyts

  5 jaar geleden
  De oorzaak is , S.pa en Groen linkse partijen houden opendeuren .
 • Richard Roose

  5 jaar geleden
  Vooral compassie met die mevrouw in de auto !
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Transitmigranten op snelwegparkings vastberaden: "Boze truckers, gesloten parkings, politie: niets houdt ons tegen"
  PREMIUM

  Transitmi­gran­ten op snelwegpar­kings vastbera­den: "Boze truckers, gesloten parkings, politie: niets houdt ons tegen"

  Met een broodmes binnen handbereik controleert een trucker op een snelwegparking zijn lading. Bang voor de transitmigranten die wat verderop schuilen in een bosje. Als alle truckers slapen, wagen zij hun kans. In groepjes sluipen ze tussen de vrachtwagens, op zoek naar een plekje richting Verenigd Koninkrijk. Af en toe jagen boze truckers of blauwe zwaailichten de gelukszoekers terug de bossen in. "Vandaag geen geluk, maar morgen proberen we weer."
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.