Volledig scherm
© Jan Van Maele

Auto belandt in gracht in Beernem

In de Scherpestraat in Beernem verloor even voor vijf uur zaterdagmorgen de bestuurder van een personenwagen de controle over zijn voertuig en belandde in de gracht tegen een afsluiting.

 1. ASSISEN. Zelfs zijn psycholoog snapt niet wat Roger Putseys bezielde toen hij buurman doodstak: “Deze man is geen heethoofd”
  PREMIUM

  ASSISEN. Zelfs zijn psycholoog snapt niet wat Roger Putseys bezielde toen hij buurman doodstak: “Deze man is geen heethoofd”

  Niemand begrijpt wat Roger Putseys bezield heeft, die zomerse zaterdag eind juli 2016, toen hij zijn Ikea-koksmes in de borst van buurman Luc Dams plantte. Zijn familie niet. Zijn vrienden van de kookclub niet. Die van de dansclub evenmin. Net als zijn buren en zijn huisarts. Zelfs de psycholoog die hem onderzocht niet. “Hij is allesbehalve een heethoofd.”
 2. “De kans op slagen is miniem, maar we willen ons niet laten doen.” Horecabroers Jan-Willem (25) en Louis (23) naar Raad van State tegen verplichte sluiting
  Roeselare

  “De kans op slagen is miniem, maar we willen ons niet laten doen.” Horeca­broers Jan-Wil­lem (25) en Louis (23) naar Raad van State tegen verplichte sluiting

  De zaakvoerders van de Roeselaarse Brasserie Flandria trekken naar de Raad van State tegen de beslissing van de federale regering om de horeca een maand te sluiten. Ze vragen bij hoogdringendheid de beslissing om de horeca te sluiten te schorsen. “De regering moet bewijzen dat er besmettingen zijn in de horeca”, aldus de broers Jan-Willem (25) en Louis (23) Pauwelyn.
 3. Bedrijf van vrachtwagen die vanochtend crashte in Kortenberg haalde eerder al nieuws met truck zonder voorwiel

  Bedrijf van vrachtwa­gen die vanochtend crashte in Kortenberg haalde eerder al nieuws met truck zonder voorwiel

  Vanochtend ramde een vrachtwagen van het bedrijf Levenstond NV tientallen auto's en een bankkantoor. Daarbij kwam een meisje van twee om en er vielen ook zes gewonden. Er is nog geen duidelijkheid hoe het ongeval is kunnen gebeuren en het transportbedrijf uit Riemst wenst voorlopig niet te reageren. In maart kwam het bedrijf al eens in het nieuws met een truck zonder voorwiel die dwars door Limburg reed.