Minister Crevits: “Deze audit legt belangrijke pijnpunten bloot, die ik ook zelf de voorbije weken al heb kunnen vaststellen”.
Volledig scherm
Minister Crevits: “Deze audit legt belangrijke pijnpunten bloot, die ik ook zelf de voorbije weken al heb kunnen vaststellen”. © Photonews, RV

Audit rond kinderopvang bevestigt problemen met inspectie en handhaving: “De uitdagingen zijn niet min”

UpdateHet Agentschap Opgroeien zegt dat het extra personeel en extra middelen nodig heeft om de aanbevelingen van de audit over de kinderopvang te kunnen realiseren. Het agentschap schrijft verschillende pijnpunten toe aan de opgelegde besparingen en dringt daarom aan op “bijkomende mankracht” en “bijkomende financiële middelen”.

20 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  1 maand geleden
  Tegenwoordig moeten de beide ouders gaan werken . 1 voor de financieringen aan de bank terug te betalen en de luxe , de ander voor het eten en het huishouden . Daarom moet er opvang zijn . Vroeger werkte vader en moeder bleef thuis voor het huishouden en de kinderen . Tegenwoordig is de luxe belangrijker , een chique wagen , mooie kleren , uitgaan en meer dan 1 maal op vacantie per jaar gaan . Daarom.
 • herbots ivo

  1 maand geleden
  hoe deden wij dat vroeger zonder al die kinderopvang? Komt ervan als in principe iedereen mag doen wat hij wil,geen vestigingswetten meer en geen beroepsbekwaamheid meer aantonen.
 • Gerda Haubourdyn

  1 maand geleden
  Zou nooit men kinderen in een creche zetten. Een kind hoort bij de mama te blijven en niet opgevoed te worden door wild vreemden die het op hun zenuwen krijgen van al dat gebleit van die baby 's. Maar men wil kinderen en een job. Dat gaat nu eenmaal niet samen. Bij de grootouders is het tof maar de dag van heden, zijn gepensioneerden niet meer geneigd om kinderopvang te zijn. En ze hebben gelijk.
 • Jan Van de Velde

  1 maand geleden
  De gemeenschappen en gewesten hebben inderdaad impliciete bevoegdheden die hen toelaten te voorzien in de handhaving van de regels die binnen hun wettelijke opdracht vallen zoals het normeren en subsidiëren van kinderdagverblijven en woonzorgcentra. Mishandeling van babies of ouderen is echter een misdrijf van gemeen recht, om het even of het thuis gebeurt, op café, in een kinderopvang of in een woonzorgcentrum. De opsporing van deze misdrijven is een federale bevoegdheid.
 • Catherine Mistiaen

  1 maand geleden
  Vaders zijn onmisbaar op het werk. Moeders zijn onmisbaar thuis. Als we dit aanvaarden, kunnen we terug in de tijd. Maar nu geëvolueerd: mannen weten nu wat het is: het huishouden. En vrouwen weten nu ook wat het is: moeten gaan werken. Niemand is nog gelukkig, de kinderen nog het minst. Was dàt de bedoeling van de emancipatie en het feminisme??