Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

"Audiovisuele sector wordt zwaar getroffen door coronacrisis"

De Vlaamse audiovisuele sector wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. De sector vreest dat ook na de crisis de budgetten voor de productie van televisieprogramma's en films in alle facetten ver onder het niveau van de vorige jaren zullen blijven. Dat meldt de beroepsvereniging van de Vlaamse audiovisuele facilitaire bedrijven (VOTF) vrijdag.

 1. Belgische passagiers dagenlang gestrand op Zanzibar wegens “terreurdreiging”: vlucht uiteindelijk vanmorgen vertrokken

  Belgische passagiers dagenlang gestrand op Zanzibar wegens “ter­reurdrei­ging”: vlucht uiteinde­lijk vanmorgen vertrokken

  Zo’n veertien passagiers, onder wie ook Belgen, hebben dit weekend vastgezeten op het eiland Zanzibar, in het Oost-Afrikaanse land Tanzania. De vlucht van de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam naar Schiphol, die normaal gezien vrijdag had moeten plaatsvinden, werd geannuleerd vanwege een terreurdreiging in de stad. Ondertussen is het probleem opgelost, meldt TUI-woordvoerster Sarah Saucin. De gestrande passagiers konden vanmorgen eindelijk veilig naar huis vertrekken, zegt ze.
 1. Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”
  PREMIUM
  Hasselt

  Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”

  Een zeug met drie biggen heeft donderdagavond een man en zijn hond aangevallen in hun eigen tuin in Godsheide. “Papa is er met de schrik vanaf gekomen, maar onze hond is ernstig gewond geraakt. Als het een kleinere hond was geweest, had hij het niet overleefd”, vertelt dochter Steffi. De familie wil dat er snel iets gedaan wordt aan de groeiende populatie everzwijnen in Hasselt. “Stel je voor dat dit gebeurt terwijl hier een kind aan het spelen is?”
 2. “We verkeren in crisis. En het ergste moet nog komen”: waarom zien culturele centra zo af? En wat zijn de gevolgen voor publiek en artiesten?
  PREMIUM
  32

  “We verkeren in crisis. En het ergste moet nog komen”: waarom zien culturele centra zo af? En wat zijn de gevolgen voor publiek en artiesten?

  Eén op de drie cultuurhuizen in Vlaanderen en Brussel kampt met een slechte ticketverkoop. Wanneer cultuurliefhebbers toch naar buiten komen, kiezen ze voor andere genres dan vroeger en kopen ze hun tickets veel later. Allemaal zaken die grote gevolgen hebben voor de cultuursector: zowel voor het publiek als voor artiesten verandert er van alles. Zes belangrijke stemmen uit de sector delen uitgebreid hun bezorgdheden en zoeken mee naar oplossingen. “Vroeger speelde ik zelden voor een lege zaal. Nu zit er geregeld maar 30 of 40 man.”