AFP
Volledig scherm
© AFP

AstraZeneca-vaccin veilig voor zwangere vrouwen en (meeste) risicopatiënten

Het AstraZeneca-vaccin is veilig voor zwangere vrouwen en de meeste mensen met onderliggende aandoeningen. Enkel wie een sterk verlaagde immuniteit heeft, kan beter een inenting van Pfizer of Moderna krijgen. Dat meldt de taskforce vaccinatie, na enkele adviezen van de Hoge Gezondheidsraad. 

18 reacties

 • JOSE HESELMANS

  2 maanden geleden
  Het verandert iedere dag van uitvoering en uitleg over de vacinaties.Wie kan nog volgen?Het is een echte waarboel.Kan er maar aan uit.
 • Patrick Kelchtermans

  2 maanden geleden
  Een maand geleden werd het afgeraden voor zwangere vrouwen, vandaag aangeraden. Welk onderzoek is er inmiddels gebeurd? Voor Belgen is Astra zeneca 'een heel goed vaccin', de Zwitsers, toch geen sukkelaars op het gebied van wetenschap en geneeskunde, weigeren het te gebruiken en willen van hun voorraad AZ af. Ik weet er het fijne niet van, maar de communicatie rond de vaccinatie schiet wel alle kanten op. Dan is het toch niet verbazingwekkend dat mensen terughoudend reageren?
 • Chris Hom

  2 maanden geleden
  Als risicopatiënt bedank ik voor dit vaccin, het is niet omdat je dicht tegen je pensioen komt dat je direct van je bureaustoel in je kist wilt belanden.
 • Severien De smedt

  2 maanden geleden
  Al die vaccins zijn nog experimenteel ze kunnen dus niet weten wat de gevolgen op termijn zijn. Normaal duurt de ontwikkeling van een vaccin 20 jaar niet een paar maand! Als je er iers aan overhoud kan je ook niemand vervolgen
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Dat ze dan maar waarspoedzetten achter het goedkeuren van Astra Zeneca voor ouderen, want een mRNA vaccin wil ik niet, met gemotiveerde en gegronde redenen. Het Astra Zeneca vaccin is het enige veilige. Van Ranst weet dat dus blijkbaar ook
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen