Frank Vandenbroucke
Volledig scherm
Frank Vandenbroucke © Photo News

AstraZeneca levert minder dan helft van vaccindosissen in eerste kwartaal, minister Vandenbroucke: “Dit is heel slecht nieuws”

België zal tijdens het eerste kwartaal niet de contractueel beloofde 1,5 miljoen dosissen krijgen van het coronavaccin van farmaceut AstraZeneca, maar slechts 650.000. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) deze avond gezegd op RTBF. 

150 reacties

 • Dick DECOCK

  1 maand geleden
  Beslag leggen op die bedrijven gebeurden tijdens oorlog ook.
 • Hasib fachirei

  1 maand geleden
  Corrupt tot en met, landen die meer betalen voor vaccines krijgen voorrang!
 • Christel Werdens

  1 maand geleden
  Zorg dat ons eigen vaccin, Johnson en Johnson in het land is en reken niet zo op anderen. Bert Gorissen
 • Gabriel Delrue

  1 maand geleden
  Het is begonnen; De prijzen oorlog.
 • Carla Van Geel

  1 maand geleden
  Dat er nog twijfel is of een virus leeft of niet neemt niet weg dat het om te kunnen overleven de toegangs sleutel voortdurend kan aanpassen om toch maar onze cellen te kunnen binnendringen. Telkens er zich een nieuw probleem stelt wordt er op de nieuwsbrenger geschoten, alsof er één mens de 'drang' om voortbestaan van covid19 kan teniet doen. Het enige wat wel kan is het virus inhalen qua snelheid. De vaccinatie strategie van Israël heeft dit aangetoond.
 1. ONZE OPINIE. “Vlieghe en haar collega’s zeuren soms ook. Als hun adviezen niet gevolgd worden of als media niet schrijven wat zij willen lezen”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Vlieghe en haar collega’s zeuren soms ook. Als hun adviezen niet gevolgd worden of als media niet schrijven wat zij willen lezen”

  In een open brief legde professor Erika Vlieghe deze week uit dat ze het vooral over de media had, toen ze zei dat ‘we’ moeten stoppen met zeuren. “Een legitieme oprisping, maar waar Vlieghe makkelijk omheen fietst, is het feit dat zij en haar collega’s evenzeer kunnen zeuren”, vindt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Voor artsen en professoren is het de laatste maanden hard ontwaken in een wereld waar ze tegenwind krijgen.”
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht