AP
Volledig scherm
© AP

AstraZeneca levert bijna 260.000 vaccins in één keer, belangrijke stap voor Belgische campagne

AstraZeneca heeft gisteren 259.200 vaccindosissen geleverd aan ons land, de grootste levering tot nu toe van eender welke producent sinds de start van de vaccinatiecampagne. Maandag werden er ook al 179.000 Pfizer-dosissen geleverd, waarmee een verdere opschaling van de vaccinaties de komende weken mogelijk wordt.

161 reacties

 • Irene Nijs

  3 weken geleden
  Goed gesproken Jos Vercammen. De meeste mensen lullen maar raak zonder enige kennis.
 • WALTER WIELANDT

  3 weken geleden
  bij ons in de gemeente krijg ik vrijdag als 78 j mijn 1e prik en het is een pfizer en op 14 mei mijn tweede !!!Nu ben ik gerust hoor !!!
 • Jurgen De Daele

  3 weken geleden
  Omdat andere landen niet van hun vaccin moeten weten, dus met een grote overstock zitten. Maar de Belgen malen er niet om een trombose mer of minder, maakt niet uit. Dit vaccin wordt toch voor het gewone werkende volk gereserveerd. De politieke elite en offspring krijgen wel iets dat veel en veel betrouwbaarder is, niet Alexandertje
 • Gerard Teeuws

  3 weken geleden
  Als een ander land het niet wil?
 • louis reinquin

  3 weken geleden
  Wel Mijnheer Vercammen in verschillende landen wankelen de virologen en toxicologen. Alleen hier schijnen ze dat niet te doen. En geef mij eens antwoord als viroloog waarom 60 plus er wel mee gevaccineerd mag worden en minder dan 60 niet. Die virologische uitleg heb ik nog nergens gehoord of gelezen. Maar dat zal wel aan mij liggen.
 1. Cafésport dringt scholen binnen: “Darts is inclusief en leerrijk”
  PREMIUM
  9

  Cafésport dringt scholen binnen: “Darts is inclusief en leerrijk”

  Het decennialang als cafésport gedoodverfde vogelpikken of darts verhuisde door toedoen van de lockdown en het internationale succes van Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh van het café naar de garage en de woonkamer en verovert nu ook de school. In het Sint-Aloysiuscollege in Menen ploffen de pijltjes voorlopig enkel tijdens de middagpauze in het bord, volgend schooljaar zal darts deel uitmaken van de lessen lichamelijke opvoeding. “Maar darts kan ook in de lessen fysica en in taalvakken geïntegreerd worden.”
 2. Aanzienlijke daling zelfmoordcijfers in Vlaanderen tussen 2000 en 2018
  4

  Aanzienlij­ke daling zelfmoord­cij­fers in Vlaanderen tussen 2000 en 2018

  Het aantal zelfmoorden in Vlaanderen is tussen 2000 en 2018 aanzienlijk gedaald. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V), nadat het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) recent de evaluatie van het tweede ‘Vlaams actieplan Suïcidepreventie’ (VAS) heeft afgerond. Dat plan liep van 2012 tot 2020. De resultaten van de evaluatie vormen een belangrijke basis voor het nieuwe actieplan, dat eind dit jaar voorgesteld zal worden.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen