AFP
Volledig scherm
© AFP

AstraZeneca halveert deze week opnieuw voorziene vaccinlevering, eerste Janssen-vaccins mogelijk wel vervroegd

AstraZeneca heeft zijn vooropgestelde levering vaccins aan België deze week opnieuw gehalveerd, en vertraagd. In plaats van 66.000 dosissen die normaal gisteren geleverd zouden worden, zullen er maar 33.600 komen, bevestigt het FAGG. De vaccins worden bovendien pas zondag verwacht. Een sprankel goed nieuws komt er wel van de Janssen-vaccins van Johnson & Johnson: de eerste levering daarvan zou al voor komende maandag zijn.

35 reacties

 • Bertrang Russell

  1 week geleden
  Waar blijft Moderna? Zullen zij nooit eens een efforke doen?
 • Peter Van de Velde

  1 week geleden
  Toch nog eens goed nieuws. Het betere vaccin : Johnson & Johnson voor U en ik. Zou toch mooi zijn!
 • Peter Liesenborghs

  1 week geleden
  Laat dat AZ vaccin toch zijn. Jullie politicie hebben ervoor gekozen. Waarom? Omdat het het goedkoopste is. Proficiat en wa bereik je ermee? Niks anders als miserie. Weer een goede daad van onze regering waar we niet voor gekozen hebben. Mr Vandenbroucke en Decroo. Ipv steunmaatregelen te geven en een goedkoop vaccin te bestellen zou je beter een iets duurder vaccin bestellen. Dan kon alles terug open en was het goedkoper geweest voor de staat. Jullie hebben je duizenden € op uw rek. Elke maand.
 • Veerle De Cock

  1 week geleden
  Hopelijk worden we uitgenodigd voor Johnson vaccin , AstraZeneca zouden ze beter stopzetten !!
 • Chris Vanderheyden

  1 week geleden
  Als ze niet leveren, betaal dan niet en ontbindt het contract wegens contractbreuk. En bestel meer van de andere vaccins die ook werken tegen varianten, uiteindelijk gaat dat goedkoper zijn.
 1. Vaccinatietempo verder de hoogte in: volgende week 358.000 inentingen in Vlaanderen, vaccinatiecentra gaan nu ook in weekend werken

  Vaccinatie­tem­po verder de hoogte in: volgende week 358.000 inentingen in Vlaanderen, vaccinatie­cen­tra gaan nu ook in weekend werken

  Ondanks de beslissing om de komende weken geen AstraZeneca-vaccin meer toe te dienen aan mensen jonger dan 56, komt het vaccinatietempo volgende week verder op stoom. In totaal zullen er dan 358.140 vaccins gezet worden, 42 procent meer dan de 253.000 van deze week. Een aantal vaccinatiecentra gaat nu voor het eerst ook op zaterdag vaccineren en een drietal ook op zondag. Dat is gezegd op een persbriefing van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. 6.000 vaccinaties moeten anders worden ingepland na beslissing over AstraZeneca

  6.000 vaccina­ties moeten anders worden ingepland na beslissing over AstraZene­ca

  De beslissing om het coronavaccin van AstraZeneca de komende vier weken enkel nog aan mensen van 56 jaar en ouder toe te dienen, heeft maar een kleine impact op de Belgische vaccinatiecampagne. Dat hebben de federale en Vlaamse ministers van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Wouter Beke (CD&V) vandaag gezegd in De Ochtend op Radio 1. Volgens Beke moeten in Vlaanderen 6.000 geplande vaccinaties op een totaal van ongeveer 1 miljoen anders worden ingepland.
 2. Ontbijten met HLN-lezer Dirk Van Cauteren (66) : “Nog 5.000 dagen en ik ben tachtig. Die wil ik graag ten volle beleven”
  PREMIUM

  Ontbijten met HLN-lezer Dirk Van Cauteren (66) : “Nog 5.000 dagen en ik ben tachtig. Die wil ik graag ten volle beleven”

  In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ schoven we dit weekend aan bij Dirk Van Cauteren (66) uit Liedekerke. Dirk en zijn vrouw Magda (65) omringen zich graag met positieve mensen. Toen hun twee kinderen nog klein waren was hun garage in Dilbeek de speelclub van de buurt. Later werd het een clubhuis met kickertafel en frigo met een poster van Naomi Campbell. “Wij werden ook uitgenodigd op de trouwfeesten van de vriendjes van onze kinderen”.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"