AFP
Volledig scherm
© AFP

AstraZeneca halveert deze week opnieuw voorziene vaccinlevering, eerste Janssen-vaccins mogelijk wel vervroegd

AstraZeneca heeft zijn vooropgestelde levering vaccins aan België deze week opnieuw gehalveerd, en vertraagd. In plaats van 66.000 dosissen die normaal gisteren geleverd zouden worden, zullen er maar 33.600 komen, bevestigt het FAGG. De vaccins worden bovendien pas zondag verwacht. Een sprankel goed nieuws komt er wel van de Janssen-vaccins van Johnson & Johnson: de eerste levering daarvan zou al voor komende maandag zijn.

35 reacties

 • Bertrang Russell

  1 week geleden
  Waar blijft Moderna? Zullen zij nooit eens een efforke doen?
 • Peter Van de Velde

  1 week geleden
  Toch nog eens goed nieuws. Het betere vaccin : Johnson & Johnson voor U en ik. Zou toch mooi zijn!
 • Peter Liesenborghs

  1 week geleden
  Laat dat AZ vaccin toch zijn. Jullie politicie hebben ervoor gekozen. Waarom? Omdat het het goedkoopste is. Proficiat en wa bereik je ermee? Niks anders als miserie. Weer een goede daad van onze regering waar we niet voor gekozen hebben. Mr Vandenbroucke en Decroo. Ipv steunmaatregelen te geven en een goedkoop vaccin te bestellen zou je beter een iets duurder vaccin bestellen. Dan kon alles terug open en was het goedkoper geweest voor de staat. Jullie hebben je duizenden € op uw rek. Elke maand.
 • Veerle De Cock

  1 week geleden
  Hopelijk worden we uitgenodigd voor Johnson vaccin , AstraZeneca zouden ze beter stopzetten !!
 • Chris Vanderheyden

  1 week geleden
  Als ze niet leveren, betaal dan niet en ontbindt het contract wegens contractbreuk. En bestel meer van de andere vaccins die ook werken tegen varianten, uiteindelijk gaat dat goedkoper zijn.
 1. 6.000 vaccinaties moeten anders worden ingepland na beslissing over AstraZeneca

  6.000 vaccina­ties moeten anders worden ingepland na beslissing over AstraZene­ca

  De beslissing om het coronavaccin van AstraZeneca de komende vier weken enkel nog aan mensen van 56 jaar en ouder toe te dienen, heeft maar een kleine impact op de Belgische vaccinatiecampagne. Dat hebben de federale en Vlaamse ministers van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Wouter Beke (CD&V) vandaag gezegd in De Ochtend op Radio 1. Volgens Beke moeten in Vlaanderen 6.000 geplande vaccinaties op een totaal van ongeveer 1 miljoen anders worden ingepland.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee