Beschuldigde Roger Putseys.
Volledig scherm
PREMIUM
Beschuldigde Roger Putseys. © Photo News

ASSISEN. Verdediging pleit beruchte artikel 71 in zaak fatale burenruzie: “Onweerstaanbare dwang”

De verdediging van Roger Putseys — die in 2016 zijn buurman doodstak — gaat voor de vrijspraak. “Alles draait hier om de psychologische toestand van Roger op het moment van de feiten. De jarenlange, sluimerende opbouw en verzuring. Zijn lange lont is tot ontploffing gekomen. De controle van Roger was volledig weg. Dit valt onder artikel 71. Onweerstaanbare dwang.” De vlucht vooruit, noemde aanklager Ben Pieters dit in zijn repliek.

 1. Vandenbroucke: “Als burgemeesters afstand niet kunnen garanderen, gaan koopzondagen niet door”

  Vandenbrou­c­ke: “Als burgemees­ters afstand niet kunnen garanderen, gaan koopzonda­gen niet door”

  In heel wat Vlaamse steden worden in de maand december koopzondagen georganiseerd. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM Nieuws. Winkeliers moeten ervoor zorgen dat shoppers in hun winkels de strenge voorwaarden volgen, maar het zijn de steden en gemeenten die in de winkelstraten alles in goede banen zullen moeten leiden. Minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke was duidelijk in VTM Nieuws: “Er is een heel belangrijke zin in het nieuwe ministeriële besluit dat er aankomt. Als een burgemeester de afstand niet kan garanderen, dan mag hij niet openen.”
 2. Hoe een burenruzie eindigde met een lijk op de oprit: “Als hij daar niet blijven staan was, zat ik hier nu niet”
  PREMIUM

  Hoe een burenruzie eindigde met een lijk op de oprit: “Als hij daar niet blijven staan was, zat ik hier nu niet”

  “Het is een beetje mijn schuld geweest.” De verdoemde verhuis naar Kortenaken, bedoelde Roger Putseys. Niet de dood van zijn buurman Luc Dams. Daarover zal nog gepleit worden. Zeer fel zelfs. Aanklager Ben Pieters liet gisteren al verstaan dat het voor hem niet om doodslag maar om moord gaat. Jan Swennen, advocaat van Putseys, liet in zijn akte van verdediging vallen dat zijn cliënt zich moest verweren tegen een aanval van het slachtoffer.
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Verpleegkundige Jacky (63) ging met pensioen, maar keerde terug voor tweede coronagolf: “Mijn schuldgevoel was té groot”
  PREMIUM

  Verpleeg­kun­di­ge Jacky (63) ging met pensioen, maar keerde terug voor tweede coronagolf: “Mijn schuldge­voel was té groot”

  Met enige tegenzin en een tikje spijt zwaaide verpleegkundige Jacky De Neef (63) in oktober de intensieve zorgen af waar ze 42 jaar patiënten had verzorgd. Haar pensioen was nog niet goed en wel gestart of de tweede coronagolf brak uit. “En ik kon mijn collega’s toch niet in de steek laten?”. Haar helpende handen maken het werk voor anderen nu een pak lichter.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance