Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ASSISEN. Rico Castignani kondigde de moord aan. “Maar een beetje mompelend, zoals Gallilei. Bedoeld om gehoord te geworden. En toch ook weer niet.”

Er zat na 35 jaar samenzijn redelijk wat sleet op de relatie tussen de vermoorde marktkraamster Inge Verstappen en beschuldigde Rico Castignani. De tijd van de “schattebollekes” en de kusjes lag in de zomer van 2018 al lang achter de rug. Een aantal dingen hadden dit langzaam maar zeker in de hand gewerkt. Het eindigde met een steekpartij in een aftandse douche.

 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. De moordzaak zonder lichaam. ‘Brutus’ blijft doodstil na emotioneel pleidooi van familie van Jelle (27): “Hij weet alles maar zwijgt”
  PREMIUM

  De moordzaak zonder lichaam. ‘Brutus’ blijft doodstil na emotioneel pleidooi van familie van Jelle (27): “Hij weet alles maar zwijgt”

  De familie van Jelle Leemans (27) hoopt in de rechtbank van Breda op één ding: antwoorden. Er is geen lichaam in deze moordzaak, geen duidelijkheid over wat Jelle overkomen is. Al zijn er wel die bloed- en DNA-sporen. De moordverdachte Eduard ‘Brutus’ F. (51) hield bijna tien jaar lang de lippen stijf op elkaar. Nu kreeg hij de kans om te spreken. “Zwijgrecht, hoe kan zoiets bestaan?”, klonk het emotioneel pleidooi van Jelles moeder. “Waar is onze zoon?”