Tania Cornillie en Marnik Vandoolaeghe, ouders van beschuldigde.
Volledig scherm
PREMIUM
Tania Cornillie en Marnik Vandoolaeghe, ouders van beschuldigde. © Photo News

ASSISEN. Ouders Little John getuigen: “Jongen, hoe is dat in godsnaam kunnen gebeuren?”

Een rustige, behulpzame jongen. Oudste zoon uit een normaal gezin met vier kinderen. Een goede vader en — op het eerste gezicht — ook een goede echtgenoot. Zo zetten vader en moeder Vandoolaeghe vanochtend hun zoon John in de markt. Zoon die terecht staat wegens moord op de Vietnamese studente Thi Xuan Nguyen. Maar naarmate hun getuigenis en de dag verder gleden, bleek er toch één en ander onder het tapijt geveegd.

 1. ASSISEN. Little John bekende aan onderzoeksrechter: “Ik liet Xuan naar België komen om haar te vermoorden”
  PREMIUM

  ASSISEN. Little John bekende aan onderzoeks­rech­ter: “Ik liet Xuan naar België komen om haar te vermoorden”

  “De moord op Thi Xuan Nguyen was gepland. Ik doodde haar om mijn omgeving en mijn familie te beschermen. Het gevaar werd te groot dat zij mijn partner Sofie zou inlichten en dat ik op die manier mijn zoontje zou verliezen.” John Vandoolaeghe legde op 9 november 2018 volledige bekentenissen af in het kabinet van de Ieperse onderzoeksrechter Kristof Vulsteke. De magistraat legde de jury vanochtend uit hoe die tot stand kwamen. “Spontaan. Zonder dat ik er zelf naar gevraagd had.”
 1. ASSISEN. De letterlijke getuigenis van Sofie, de ex van Little John: “Het lijkt alsof ik jaren heb samengewoond met iemand die ik niet ken”
  PREMIUM

  ASSISEN. De letterlij­ke getuigenis van Sofie, de ex van Little John: “Het lijkt alsof ik jaren heb samenge­woond met iemand die ik niet ken”

  “Ik ben hem drie keer gaan bezoeken in de gevangenis. Ik wilde weten waarom. Hij zei: ‘Je moet bij me blijven.’ Hij was vooral met zichzelf bezig. Er kwam wel een sorry. Maar dat is makkelijk. Enkel een sorry. Nooit een uitleg over hoe, wat en waarom. Mijn besluit stond toen vast. Die man wil ik niet meer kennen. Die mens heeft mij zoveel pijn gedaan. Voor mij is het daar gestopt.” Dit is het getuigenis van Sofie, de ex-partner van John Vandoolaeghe die getuigde zonder één enkele keer zijn naam uit te spreken.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'