Davy Kesteman
Volledig scherm
PREMIUM
Davy Kesteman © Photo News

ASSISEN. “Moorden met een wagen kan”: 23 jaar opsluiting voor Davy Kesteman (32), geen woord van spijt

Voor het eerst is in ons land een chauffeur die een dodelijk “verkeersongeval” veroorzaakte, schuldig verklaard aan moord. Volgens de West-Vlaamse jury wilde Davy Kesteman zijn ex-vriendin Sharon Gruwez dood, toen hij in de nacht van 31 oktober op 1 november 2018 plankgas gaf met zijn BMW en aan hoge snelheid tegen een geparkeerde schoolbus crashte. Hof en jury veroordeelden hem tot 23 jaar opsluiting. Wanneer kan hij al vrijkomen?

 1. Moraalfilosoof stelt voor dat ongevaccineerden voorrang in de zorg moeten afstaan
  460

  Moraalfilo­soof stelt voor dat ongevacci­neer­den voorrang in de zorg moeten afstaan

  Moraalfilosoof Patrick Loobuyck van de Universiteit Antwerpen pleit ervoor dat ongevaccineerden verplicht worden om zich aan te melden in een vaccinatiecentrum, waar ze dan officieel het vaccin kunnen weigeren. “Ze kunnen dan een papier ondertekenen waarop staat dat ze op de hoogte zijn van de mogelijke gevolgen”, zegt hij in Gazet van Antwerpen. “Ook wat betreft het eventueel afstaan van voorrang in de zorg.”
 2. ASSISEN. Procureur-generaal vraagt 25 jaar opsluiting voor Davy Kesteman (32): “Hij is geen Dutroux, dus ik wil hem niet levenslang in de gevangenis”
  PREMIUM
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Procureur-generaal vraagt 25 jaar opsluiting voor Davy Kesteman (32): “Hij is geen Dutroux, dus ik wil hem niet levenslang in de gevangenis”

  Openbaar aanklager Serge Malefason heeft in het Brugse assisenhof 25 jaar opsluiting gevraagd voor Davy Kesteman (32). De Poperingenaar werd eerder op de dag schuldig bevonden aan moord op z’n ex-vriendin Sharon Gruwez (22). “Hij heeft 52 seconden gehad om dit gruwelijk drama te voorkomen”, stelde de procureur-generaal. De verdediging vroeg om een mildere straf. “Davy is veranderd.”
 3. ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroor­deeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis

  Davy Kesteman (32) heeft in het Brugse assisenhof 23 jaar opsluiting gekregen voor de moord op Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. “We krijgen Sharon nooit meer terug, maar dit is wel een last die van onze schouders valt”, reageert de vader van het slachtoffer. Het hof wees de onmiddellijke aanhouding van de beschuldigde wel af, waardoor hij niet meteen naar de gevangenis moet.
 1. HET DEBAT. Moeten ongevaccineerden voorrang in de zorg afstaan? Dit is jullie mening
  49

  HET DEBAT. Moeten ongevacci­neer­den voorrang in de zorg afstaan? Dit is jullie mening

  Patrick Loobuyck, moraalfilosoof aan Universiteit Antwerpen, is voorstander van een opkomstplicht in de vaccinatiecentra. Vaccinweigeraars zouden daar een document moeten ondertekenen waarin staat op de hoogte te zijn van de mogelijke gevolgen. Een van de gevolgen kan zijn dat de ongevaccineerden mogelijk geen voorrang zullen krijgen als coronapatiënt op gevaccineerden in een noodsituatie. Moeten ongevaccineerden voorrang in de zorg afstaan? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.