Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ASSISEN. Mohamed Koukouh (71) mag naar huis: slechts schuldig aan slagen en verwondingen voor ‘schroevendraaiermoord’

Mohamed Koukouh, de 71-jarige man die deze week in Brugge terecht stond voor de “schroevendraaiermoord” op zijn acht jaar jongere vrouw Rita Waeles, is een vrij man. Het assisenhof van West-Vlaanderen veroordeelde hem vanavond tot vijf jaar, waarvan enkel de al uitgezeten twee jaar en zeven maanden voorhechtenis effectief en al de rest met uitstel.

 1. ASSISEN. Buren en vrienden getuigen over beschuldigde in moordzaak: “In mijn ogen heeft Mohamed niks misdaan”
  PREMIUM

  ASSISEN. Buren en vrienden getuigen over beschuldig­de in moordzaak: “In mijn ogen heeft Mohamed niks misdaan”

  “Mohamed is een modelburger. Een bovenbeste buur. Beter kan je niet wensen. Ik zou er zelfs geld voor geven om hem mee te nemen naar huis.” Buren en vrienden van Mohamed Koukouh, de man die in Brugge terechtstaat voor de moord op zijn ex-vrouw Rita Waeles, kwamen superlatieven tekort om de 71-jarige Marokkaan de hemel in te prijzen. Over de dode Rita — ondanks het overbekende spreekwoord — veel minder goeds.
 2. “Mijlpaal”: overgrote meerderheid van hiv-positieve Belgen draagt virus niet langer over via seks

  “Mijlpaal”: overgrote meerder­heid van hiv-positieve Belgen draagt virus niet langer over via seks

  De overgrote meerderheid van de Belgen met hiv is niet langer besmettelijk. Dat blijkt uit de resultaten van wetenschappelijk onderzoek die Sensoa, Sciensano en het Tropisch Instituut donderdag voorstellen. Voorwaarde is wel dat de hiv-positieve persoon de medicatie nauwgezet neemt. Alleen dan blijft de hoeveelheid virus in het bloed zo laag dat de persoon in kwestie niet langer besmettelijk is. Een van de gevolgen van dit nieuws is dat koppels met een hiv-positieve partner gewoon zwanger kunnen worden. Sensoa heeft het over een "mijlpaal in de strijd tegen hiv".
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen