Op de eerste dag van zijn proces droeg 'de man met de blauwe jas', die in de gevangenis van Brugge z'n haar kleurde en voortaan onherkenbaar in beeld wil komen, een blauwe polo. Het was alsof de Roemeen het erom had gedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de eerste dag van zijn proces droeg 'de man met de blauwe jas', die in de gevangenis van Brugge z'n haar kleurde en voortaan onherkenbaar in beeld wil komen, een blauwe polo. Het was alsof de Roemeen het erom had gedaan. © Photo News

ASSISEN. 'Man met de blauwe jas' over dood Sofie Muylle: "Waarom ik Zsofia achterliet onder het staketsel? Het was daar warmer”

In de gevangenis van Brugge bespringt hij celgenoten en sprokkelt hij tuchtverslagen als zijn het Delhaizepunten, 23 heeft hij er al. Maar bij zijn ondervraging gisteren stond Alexandru Caliniuc (27) erbij als een houten kapstok. Veel meer dan 'ja' en 'neen' kwam er niet uit. En ja, eigenlijk had hij gehoopt dat 'Zsofia' (zoals hij Sofie Muylle noemt) gered zou worden. Waarom hij haar dan niet in het zicht op het strand achterliet, maar onder dat duistere staketsel? "Omdat ze het wat warmer zou hebben."

1 reactie

  • Tine Dem

    1 maand geleden
    Schuldig aan moord en verkrachting. Punt. Dat is toch duidelijk !?