Dirk Wauters staat terecht voor het Hof van Assisen voor doodslag op Patricia Gaillet.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Wauters staat terecht voor het Hof van Assisen voor doodslag op Patricia Gaillet. © Photo News

ASSISEN. Lome postbediende Dirk Wauters kon redelijk agressief uit de hoek komen, zeggen verschillende getuigen

Opkroppen. En dan ontploffen. Soms met geweld. Postbediende Dirk Wauters — beschuldigd van doodslag op zijn partner Patricia Gaillet — is niet zo loom en onderdanig als hij zichzelf presenteert op zijn assisenproces in Leuven. En zoals de psycholoog en de psychiater hem neerzetten. Dit laatste tot ergernis van aanklager en verdediging overigens. “Heeft u wel hetzelfde dossier gelezen? Die man heeft al minstens vier keer geweld gebruikt.”

 1. ASSISEN. Doodslag in Halle. Kon Dirk Wauters problemen bij Bpost niet meer aan? Of was er iets anders aan de hand?
  PREMIUM

  ASSISEN. Doodslag in Halle. Kon Dirk Wauters problemen bij Bpost niet meer aan? Of was er iets anders aan de hand?

  De ochtend na het na-Tour-criterium van 2018 in Aalst doodde de wat saaie postbediende Dirk Wauters (52) uit Halle zijn vrouw Patricia Gaillet (°1955). Hij sprong vervolgens van het balkon van de derde verdieping. Wauters was een tijdlang kritiek, maar overleefde. Een zinnige uitleg voor zijn daad kwam er eigenlijk nooit. De ene keer had zijn vrouw met een andere man geflirt. Een andere keer lag de schuld bij problemen op het werk die hem boven het hoofd waren gegroeid. Misschien brengt zijn assisenproces — dat morgen begint — opheldering.
 2. ASSISEN. Beschuldigd van doodslag, maar Bpost betaalt hem nog elke maand netjes 1.600 euro netto
  PREMIUM

  ASSISEN. Beschul­digd van doodslag, maar Bpost betaalt hem nog elke maand netjes 1.600 euro netto

  De ondervraging door voorzitter Peter Hartoch van postbediende Dirk Wauters, beschuldigd van doodslag op zijn partner Patricia Gaillet, had vanochtend een paar verrassingen in petto. Om te beginnen nog eens nieuwe versie van de feiten. Nu eens niet met drie vingers in de keel. Evenmin met vijf. Maar met vier. Laten we het gemiddelde nemen, moet beschuldigde gedacht hebben. En verder het opmerkelijke nieuws dat Wauters eigenlijk niet staat te popelen om vrij te komen én in de cel verder keurig zijn postloon opstrijkt. Het voordeel van de vaste benoeming.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"