Marc Laudet en Ashley Van de Velde kregen een zware straf.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Laudet en Ashley Van de Velde kregen een zware straf. © Photo News

ASSISEN. Levenslang plus 15 jaar terbeschikkingstelling voor roofmoordenaars verpleegster: strenger kan een mens in dit land niet gestraft worden

Levenslang, met een ‘beveiligingsperiode’ van 20 jaar. Plus 15 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat is de eindafrekening voor Marc Laudet en Ashley Van De Velde. Strenger kan een mens in dit land nauwelijks of niet gestraft worden. Komen ze nog ooit vrij?

 1. ONZE OPINIE. “Aan het werk, beste politici. Onze zomer ligt in uw handen”
  PREMIUM
  4

  ONZE OPINIE. “Aan het werk, beste politici. Onze zomer ligt in uw handen”

  Vaccineren en ventileren. Met die twee belangrijke V’s zoekt België de uitgang uit deze crisis. Ons land loopt zich warm voor een zomer waarin we opnieuw kunnen eten, drinken, dansen, sporten, samenkomen en reizen zonder al te veel coronamaatregelen. Pukkelpop of Tomorrowland met tienduizenden zwetende lijven op een zinderende wei? Nog een dikke drie maanden en het is zover. Tenminste, als we werk maken van die twee V’s.
 2. Tijd tussen twee AstraZeneca-vaccins ingekort naar 8 weken in plaats van 12 (voor wie nog geen eerste prik kreeg)

  Tijd tussen twee AstraZene­ca-vac­cins ingekort naar 8 weken in plaats van 12 (voor wie nog geen eerste prik kreeg)

  Het interval tussen de twee vaccins van AstraZeneca wordt in België ingekort van 12 naar 8 weken. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid beslist op een overleg na een advies van de Taskforce Vaccinatie. De inkorting komt er wel enkel voor wie nog geen eerste prik kreeg of nog niet is uitgenodigd. Op die manier moet een grotere groep mensen sneller volledig gevaccineerd zijn en zal de vaccinatiecampagne sneller afgerond kunnen worden, half augustus in plaats van begin september.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije