Marc Laudet en Ashley Van de Velde krijgen vandaag hun strafmaat te horen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Laudet en Ashley Van de Velde krijgen vandaag hun strafmaat te horen. © Photo News

ASSISEN. Laudet en Van De Velde schuldig aan roofmoord. “Verwijder deze twee parasieten uit de maatschappij”

Ashley Van De Velde en Marc Laudet zijn schuldig aan roofmoord op en gijzeling van gevangenisverpleegster Christine Lenaerts. Zo besliste de Antwerpse volksjury vanavond. Morgen kennen de twee hun straf. Tijdens pleidooien en requisitoire vandaag ging het er soms vlijmscherp aan toe. “Voor dit soort parasieten zijn de woorden ‘levensgevaarlijk’ en ‘levenslang’ uitgevonden, pleitte Kris Luyckx, advocaat van de familie Lenaerts.

 1. ASSISEN. Emotionele getuigenissen op proces gevangenisverpleegster: “Op een gegeven moment zei ze tegen mij, haar tante: ‘Ik ken mensen. Ik laat u voor 500 euro kapotmaken‘”
  PREMIUM

  ASSISEN. Emotionele getuigenis­sen op proces gevangenis­ver­pleeg­ster: “Op een gegeven moment zei ze tegen mij, haar tante: ‘Ik ken mensen. Ik laat u voor 500 euro kapotmaken‘”

  Op het proces over de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts getuigden vrijdag de zus en de schoonbroer van het slachtoffer. Waardig. Bij momenten erg emotioneel. “De impact van deze feiten op ons gezin is enorm. Het is ingeslagen als een bom en heeft alles ontwricht”, getuigde schoonzoon Steven. Nadien kwam de omgeving van beide beschuldigden aan de beurt. Daar zaten een paar ijzingwekkende passages tussen.
 2. ONZE OPINIE. Dat een burgemeester zich zo laat vangen zegt veel over haar politieke kunde. Onkunde.
  PREMIUM
  62

  ONZE OPINIE. Dat een burgemees­ter zich zo laat vangen zegt veel over haar politieke kunde. Onkunde.

  Geen commentaar. Oud-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V) maakte er naam mee. En Veerle Heeren zag er ook even heil in. Geen commentaar, hield de burgemeester van Sint-Truiden enkele dagen vol. Op de beschuldiging dat ze al in maart een prik kreeg, lang voor haar beurt als 56-jarige. Geen commentaar, zei de christendemocrate koppig. Op de beschuldiging dat lang voor hun beurt ook twee familieleden en een handvol medewerkers en zelfs de kapster een inenting kregen. Geen commentaar.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing