Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ASSISEN. Komt Steve Bakelmans ooit nog vrij? Het kan ten vroegste eind 2040. Maar voor hetzelfde geld ook nooit meer

Levenslange opsluiting, een beveiligingsperiode van 20 jaar en 15 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Zo hoog is de eindafrekening opgelopen voor Steve Bakelmans, de verkrachter en moordenaar van Julie Van Espen. Zo goed als alles wat aanklager Björn Backx eerder deze ochtend vorderde. Al had die de beveiligingsperiode — de termijn die de veroordeelde minstens moet uitzitten — graag nog vijf jaar langer gezien.

 1. Nieuw op 1 april: btw op gas en elektriciteit definitief op 6 procent, "recht op deconnectie" van werknemers

  Nieuw op 1 april: btw op gas en elektrici­teit definitief op 6 procent, "recht op deconnec­tie" van werknemers

  Op 1 april treden er weer een hele rist veranderingen in voege. Die hebben ook een impact op uw portefeuille. Zo bedraagt de btw op gas en elektriciteit vanaf 1 april definitief 6 procent en wordt de premie voor een thuisbatterij geschrapt. Daarnaast moeten ondernemingen met minstens twintig werknemers vanaf 1 april afspraken hebben gemaakt over het recht op deconnectie van de medewerkers. Het gaat dan om het recht om offline of onbereikbaar te zijn buiten de werkuren. Een overzicht.
 2. In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”
  PREMIUM

  In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”

  Het zou een “ongewoon weekend” worden in onze supermarkten, zo voorspelde retailexpert Gino Van Ossel. Ongewoon is het ook geworden in de vestiging van Delhaize in Heverlee, waar gisteren heel wat rekken leeg bleven. “Het gaat om versproducten uit het magazijn in Zellik, dat de voorbije dagen en ook vrijdagavond nog werd geblokkeerd”, aldus Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.
  Leuven