De beste vriendinnen van Sharon Gruwez legden na haar dood bloemen neer op de plek van de crash.
Volledig scherm
PREMIUM
De beste vriendinnen van Sharon Gruwez legden na haar dood bloemen neer op de plek van de crash. © Hans Verbeke

ASSISEN. “Kesteman heeft zijn wagen als moordwapen ingezet”

Op het assisenproces tegen Davy Kesteman hebben aanklager en advocaten van de burgerlijke partijen gevraagd beschuldigde schuldig te verklaren aan moord. Volgens hen is de crash op de N8 in Vleteren geen banaal verkeersongeval. Volgens de verdediging gaat het wel om een ongeval. De broers Souidi vroegen voorzitter Boyen de bijkomende vraag stellen naar artikel 419, onopzettelijke doding. De jury gaat vanochtend in beraad.

1 reactie

 • carine maerten

  3 maanden geleden
  ferm straffen
 1. Akkoord over Nuvaxovid als alternatief vaccin

  Akkoord over Nuvaxovid als alterna­tief vaccin: "Ook voor mensen die 'fobie' ontwikkeld hebben voor andere vaccins"

  De ministers van Volksgezondheid hebben het licht op groen gezet om het Nuvaxovid-vaccin te gebruiken als alternatief vaccin voor mensen die nog niet konden gevaccineerd worden. Het gaat in de eerste plaats om mensen met een hoog risico op allergische reacties op de beschikbare vaccins of mensen die te kampen hadden met bijwerkingen na een eerste vaccinatie tegen Covid-19. Omdat het maar gaat om zowat 3.000 mensen kunnen de deelstaten het vaccin ook aanbieden aan andere groepen, bijvoorbeeld aan mensen die “een fobie ontwikkeld hebben tegen andere vaccins”, zo staat in het persbericht van het IMC.
 2. ONZE OPINIE. Heeft iemand Jan Jambon gezien?
  PREMIUM
  69

  ONZE OPINIE. Heeft iemand Jan Jambon gezien?

  Heeft iemand Jan Jambon gezien? Want zijn regering rolt over de straatstenen over hoe het beschikbare geld moet worden besteed aan sociaal wonen. Dat de wachtlijsten voor een sociale woning niet slinken is een oud zeer. Maar na een stevig debat in het Vlaams parlement wist de oppositie van geen hout pijlen te maken. Wat gaat de Vlaamse regering nu eigenlijk doen? Het gaf een redelijk surreëel beeld. Het hing af of je nu naar minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA), minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) of minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) luisterde. Soms zijn geen zeven koppen nodig om een draak te zijn. Drie volstaan.