Pieter Platteeuw staat terecht voor gifmoord op zijn vrouw Dana Van Laeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Platteeuw staat terecht voor gifmoord op zijn vrouw Dana Van Laeken. © Photo News/rv

ASSISEN. Jef Vermassen tegen Pieter Platteeuw, die zijn vrouw vergiftigde met ‘wonderbonen’: “Dana is een onmenselijke dood gestorven”

Pieter Platteeuw (37) liet zich ontvallen dat hij kan leven met een celstraf die lager ligt dan twintig jaar. Maar dan zullen zijn advocaten met heel goede argumenten moeten komen. De feiten op 13 oktober 2018 zijn dan ook gruwelijk: Platteeuw bracht zijn stervende vrouw binnen in het ziekenhuis, waar ze na een pijnlijke doodstrijd overleed. Haar dood ging de boeken in als een natuurlijk overlijden, tot een alerte arts ingreep. De eerste procesdag in het Brugse assisenhof schetste geen fraai beeld van Platteeuw en het lijkt erop dat het er de komende week zeer scherp aan toe zal gaan.

2 reacties

 • Bruno Verhofstede

  2 maanden geleden
  Veroordeling tot 26 jaar is niet ernstig. Volgens wet Lejeune komt hij in aanmerking voor SURB na 1/3de straf of 8 jaar en 8 maanden. Trek daar het voorarrest af van 3 jaar en 10 maanden, dan schieten er nog 4 jaar en 10 maanden over. Min 6 maanden voor aanvraag electronisch toezicht. Dat is dan nog amper 4 jaar en 2 maanden te zitten, voor een gruwelijke moord door een sluw en extreem schijnheilig individu. Als zo iemand al na 4 jaar vrijkomt, wat voor signaal als maatschappij geven we dan ?
 • Dirk Willems

  2 maanden geleden
  Aan dergelijke mensen die tot zoiets in staat zijn zou men beter geen tijd en geld aan besteden. Opsluiten en sleutel weggooien. Opgelost in No Time.
 1. Explosie schrikt Borsbeek op en vernielt voordeur: bewoners getroffen pand opgevangen in gemeentehuis
  Borsbeek

  Explosie schrikt Borsbeek op en vernielt voordeur: bewoners getroffen pand opgevangen in gemeente­huis

  In de De Robianostraat in Borsbeek is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosief afgegaan bij het pand met huisnummer 67. De ontploffing schrikte de buurt op en vernielde de voordeur compleet. Het is nog niet bekend wie de aanslag gepleegd heeft of met welk type explosief. Er vielen geen gewonden. Op dit moment zouden er geen aanwijzingen zijn dat het incident drugsgerelateerd is.
 2. ASSISEN. “Ik hoop dat de buikpijn stopt”: Pieter (37) stuurde zijn vrouw Dana (36) nog berichtjes nadat hij haar had vergiftigd met ‘wonderbonen’
  PREMIUM

  ASSISEN. “Ik hoop dat de buikpijn stopt”: Pieter (37) stuurde zijn vrouw Dana (36) nog berichtjes nadat hij haar had vergiftigd met ‘wonderbo­nen’

  Op 12 oktober 2018 brengt de 37-jarige brandweerman Pieter Platteeuw zijn vrouw Dana Van Laeken (36) binnen op de spoedafdeling van het AZ Groninge in Kortrijk. Na een restaurantbezoek voelde ze zich al enkele weken slecht, maar nu ging ze plots heel snel achteruit. In het ziekenhuis gaat het alleen maar van kwaad naar erger. Wat dokters ook proberen, niets helpt. Dana sterft na een pijnlijke doodstrijd en haar dood gaat de boeken in als een natuurlijk overlijden. Maar bij het ziekenhuispersoneel knaagt er iets.
 3. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.