Pieter Platteeuw en zijn vrouw Dana Van Laeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Platteeuw en zijn vrouw Dana Van Laeken. © RV

ASSISEN. “Ik hoop dat de buikpijn stopt”: Pieter (37) stuurde zijn vrouw Dana (36) nog berichtjes nadat hij haar had vergiftigd met ‘wonderbonen’

Op 12 oktober 2018 brengt de 37-jarige brandweerman Pieter Platteeuw zijn vrouw Dana Van Laeken (36) binnen op de spoedafdeling van het AZ Groninge in Kortrijk. Na een restaurantbezoek voelde ze zich al enkele weken slecht, maar nu ging ze plots heel snel achteruit. In het ziekenhuis gaat het alleen maar van kwaad naar erger. Wat dokters ook proberen, niets helpt. Dana sterft na een pijnlijke doodstrijd en haar dood gaat de boeken in als een natuurlijk overlijden. Maar bij het ziekenhuispersoneel knaagt er iets.

9 reacties

 • bjorn deman

  2 maanden geleden
  Waarom doet iemand zoiets. Het is gemakkelijker om deze vraag te ontwijken.
 • Sootje Khamouli

  2 maanden geleden
  Op slot en nooit meer vrij
 • Nico De visser

  2 maanden geleden
  Kan je nog slechter als man zijn?
 • MARC POELMAN

  2 maanden geleden
  Heb Dana goed gekend. Heel erg voor haar en haar familie.
 • jeannine abbeloos

  2 maanden geleden
  Een geluk dat er nog goeie verpleegkundigen zijn. Heel attent van het ziekenhuis personeel.Dat ze die barbaarse daad ontmaskerd hebben.
 1. Jan en Lieve waren aanwezig bij euthanasie Marieke ‘Wielemie’ Vervoort: “Toen ze het vroeg, hebben we meteen ‘ja’ gezegd”
  PREMIUM

  Jan en Lieve waren aanwezig bij euthanasie Marieke ‘Wielemie’ Vervoort: “Toen ze het vroeg, hebben we meteen ‘ja’ gezegd”

  Lieve vond het een mooi afscheid, Jan is - ruim drie jaar na de feiten - nog bezig met de verwerking. De twee beste vrienden van Marieke Vervoort (1979-2019) waren op haar uitdrukkelijke vraag in de kamer aanwezig toen ze euthanasie pleegde. Nu de film over Wielemie en haar zelfgekozen dood in de zalen komt, delen ze voor het eerst hun verhaal. “Wij moesten afscheid nemen van één persoon, zij van honderd. Voor haar was het allemaal een pak moeilijker, vergeet dat niet.”
 2. Het leven zoals het is in de enige gevangenisafdeling voor senioren in ons land: “We mogen hier alles doen, behalve naar huis gaan”
  PREMIUM

  Het leven zoals het is in de enige gevangenis­af­de­ling voor senioren in ons land: “We mogen hier alles doen, behalve naar huis gaan”

  Met opnieuw een hoogbejaarde die zich op crimineel pad begaf — in Roeselare schoot een 85-jarige man zijn 75-jarige vrouw dood — vraagt een mens zich af: hoe gaat het er voor ouderen aan toe in een gevangenis? Die van Merksplas is de enige in ons land met een speciale afdeling voor 65-plussers. “Het is hier een hemel, precies alsof ik in een rusthuis zit. Met dat verschil dat ik niet weg kan.” Het leven zoals het is bij de — veelal zieke — bejaarden op de seniorensectie van de gevangenis van Merksplas.