Maël Descamps, de jongere broer van Maïlys met zijn moeder Jasmijn Cappon en advocaat Kris Vincke.
Volledig scherm
PREMIUM
Maël Descamps, de jongere broer van Maïlys met zijn moeder Jasmijn Cappon en advocaat Kris Vincke. © Photo News

ASSISEN. Getuigenis van jongere broer van Maïlys beroert jury tot tranen: “Als mama het niet kon uitleggen, ging ik naar mijn zus toe”

Maël (15), de jongere broer van Maïlys, kwam vrijdag aan het woord op het assisenproces tegen Alexander Dean (29). Zijn getuigenis sneed door de zaal en beroerde de jury tot tranen. Maël richtte zich op het einde nog tot Alexander Dean en vroeg hem om hem aan te kijken. Maïlys’ vader deed eerder ook zijn verhaal en vertelde hoe hij vanaf dag één een slecht gevoel had bij haar lief: “Ik wist bij onze eerste ontmoeting al dat Alexander Dean mijn vriend niet zou worden.”

 1. ASSISEN. “Drie lijkwagens voor me zien was verschrikkelijk”: Maël (14) getuigt over de dood van z’n zus en grootouders
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Drie lijkwagens voor me zien was verschrik­ke­lijk”: Maël (14) getuigt over de dood van z’n zus en grootou­ders

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Vrijdag greep vooral de getuigenis van Maël, de 14-jarige broer van Maïlys, naar de keel. Herlees alle gebeurtenissen nog eens in onze liveblog hieronder.
 1. VZW Donorkinderen reageert op schandaal rond arts die eigen sperma gebruikte voor inseminaties: “Topje van de ijsberg”
  Play

  VZW Donorkinde­ren reageert op schandaal rond arts die eigen sperma gebruikte voor insemina­ties: “Topje van de ijsberg”

  Gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. VZW Donorkinderen zegt dat er nog twee andere artsen hun eigen sperma hebben gebruikt. “Vermoedelijk is dit het topje van de ijsberg”, reageert Steph Raeymaekers van VZW Donorkinderen.