Beschuldige John Vandoolaeghe met zijn gezin.
Volledig scherm
PREMIUM
Beschuldige John Vandoolaeghe met zijn gezin. © rv

ASSISEN. De letterlijke getuigenis van Sofie, de ex van Little John: “Het lijkt alsof ik jaren heb samengewoond met iemand die ik niet ken”

“Ik ben hem drie keer gaan bezoeken in de gevangenis. Ik wilde weten waarom. Hij zei: ‘Je moet bij me blijven.’ Hij was vooral met zichzelf bezig. Er kwam wel een sorry. Maar dat is makkelijk. Enkel een sorry. Nooit een uitleg over hoe, wat en waarom. Mijn besluit stond toen vast. Die man wil ik niet meer kennen. Die mens heeft mij zoveel pijn gedaan. Voor mij is het daar gestopt.” Dit is het getuigenis van Sofie, de ex-partner van John Vandoolaeghe die getuigde zonder één enkele keer zijn naam uit te spreken.

1 reactie

 • Tamzin Andersen

  1 week geleden
  Hij heeft haar pijn gedaan, maar de familie van zijn slachtoffer heeft hij nog veel meer pijn gedaan.
 1. ASSISEN. Little John schuift schuld half af op zijn ex-vrouw. “Ze had me maar oraal moeten bevredigen. Dan was ik nooit vreemdgegaan”
  PREMIUM

  ASSISEN. Little John schuift schuld half af op zijn ex-vrouw. “Ze had me maar oraal moeten bevredigen. Dan was ik nooit vreemdge­gaan”

  “Een lieve, grote jongen.” Zo omschreef John Vandoolaeghe, beschuldigd van moord op de studente Thi Xuan Nguyen, zichzelf vandaag op vraag van de assisenvoorzitter. Met een zelden geziene hardnekkigheid delfde beschuldigde vanmiddag zijn al redelijk diepe graf. Voorzitter Boyen had hem nochtans gewaarschuwd: “Je hebt in dit dossier al heel veel dingen verteld die achteraf niet klopten. De waarheid vertellen is het eenvoudigste.” Maar toen startte er een vertoning zoals je ze maar zelden meemaakt in een assisenhof.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. ASSISEN. Little John bekende aan onderzoeksrechter: “Ik liet Xuan naar België komen om haar te vermoorden”
  PREMIUM

  ASSISEN. Little John bekende aan onderzoeks­rech­ter: “Ik liet Xuan naar België komen om haar te vermoorden”

  “De moord op Thi Xuan Nguyen was gepland. Ik doodde haar om mijn omgeving en mijn familie te beschermen. Het gevaar werd te groot dat zij mijn partner Sofie zou inlichten en dat ik op die manier mijn zoontje zou verliezen.” John Vandoolaeghe legde op 9 november 2018 volledige bekentenissen af in het kabinet van de Ieperse onderzoeksrechter Kristof Vulsteke. De magistraat legde de jury vanochtend uit hoe die tot stand kwamen. “Spontaan. Zonder dat ik er zelf naar gevraagd had.”
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"