Meteen na het arrest vluchtte de broer van Sofie diep ontgoocheld de assisenzaal uit. Ook zijn advocaat (links) toont zich teleurgesteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Meteen na het arrest vluchtte de broer van Sofie diep ontgoocheld de assisenzaal uit. Ook zijn advocaat (links) toont zich teleurgesteld.

ASSISEN. Caliniuc veroordeeld tot 25 jaar, maar over 14 jaar kan hij al vrijkomen: “Zeer mild. Enkel de bloemen ontbreken nog”

Alexandru Caliniuc (27) is veroordeeld tot 25 jaar cel voor de moord en verkrachting van Sofie Muylle (27). Maar omdat hij zijn straf in Roemenië zal uitzitten en daar andere regels gelden, kan hij al over 14 jaar vrijkomen. Hij zal dan 41 jaar zijn. De broer en de vader van Sofie reageerden bijzonder ontgoocheld. “Zelf heb ik wel levenslang gekregen. Hij heeft Sofie voor altijd van me afgepakt”.

28 reacties

 • Melissa Willem

  2 jaar geleden
  Ik zou in ieder geval beroep aantekenen en daarna cassatie, een advocaat als Dereuse moet die mensen toch ook dit advies geven, dat denk ik toch
 • stefan crama

  2 jaar geleden
  Zoveel is een mensenleven waard voor onze fantastische rechters.
 • Greta Van den broecke

  2 jaar geleden
  Deze uitspraak is een blaam voor de rechtspraak.
 • Marc Devuldere

  2 jaar geleden
  Levenslang zou een beter gepaste straf geweest zijn.
 • Jan Hebbelinck

  2 jaar geleden
  OK ik ben geen minister, en ik heb niks te zeggen maar wat ik goed idee zou vinden is, je krijgt 20 jaar wel dan zit je 20 jaar vast mits goed gedrag. Slecht gedrag... OK dan komt er naargelang wat je hebt gedaan bij. 6 maand ofzo. Duidelijk voor iedereen op die manier.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Beschuldigde terreurproces neemt het woord na getuigenis slachtoffer: “Het spijt me dat u deze beproeving moest doorstaan”

  Beschuldig­de terreurpro­ces neemt het woord na getuigenis slachtof­fer: “Het spijt me dat u deze beproeving moest doorstaan”

  "Ik heb me twee jaar lang meer dood dan levend gevoeld." Dat heeft Sandrine Couturier, slachtoffer van de aanslag in het metrostation Maalbeek, gezegd tijdens haar getuigenis op het terrorismeproces. Ook haar man Olivier Lecomte getuigde over de psychologische gevolgen die hij ondervond. Mohamed Abrini, een van de beschuldigden, nam na de getuigenissen van het koppel kort het woord. “Het spijt me dat u deze beproeving moest doorstaan”, zei Abrini.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.