Alexandru Caliniuc en Sofie Muylle.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexandru Caliniuc en Sofie Muylle. © Photo News

ASSISEN. Beschuldigde geeft “vreemde” versie van de feiten in assisenproces Sofie Muylle: “Ik trok haar slip weer op, maakte foto's en ben weggegaan”

Lange stiltes. Korte antwoorden. “Maar dit is toch een beetje een vreemde uitleg, nee?”, vroeg ook de assisenvoorzitter, op het einde van de ondervraging van Alexandru Caliniuc, beschuldigd van moord en verkrachting op Sofie Muylle.

  1. Broer van Sofie Muylle vindt levenslang enige gepaste straf: “Onmenselijk. Voor die man was mijn zus een gebruiksvoorwerp”
    PREMIUM

    Broer van Sofie Muylle vindt levenslang enige gepaste straf: “Onmense­lijk. Voor die man was mijn zus een gebruiks­voor­werp”

    Hij had het zo lang mogelijk voor zich uitgeschoven. Omdat hij wist dat het verschrikkelijk zou zijn. Maar nu het assisenproces maandag start, heeft Stan Muylle (37) van zijn hart een steen gemaakt en tóch gekeken naar de foto’s en video’s die Alexandru Caliniuc (27) maakte van zijn stervende en overleden zus. “Zó grof. Onmenselijk gewoon”, zegt Stan. “Voor de dader was Sofie een gebruiksvoorwerp. Voor mij was die vrouw op de grond Sofietje. Mijn zus.”