Dirk Wauters, vanochtend kort voor zijn ondervraging door de voorzitter.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Wauters, vanochtend kort voor zijn ondervraging door de voorzitter. © Photo News

ASSISEN. Beschuldigd van doodslag, maar Bpost betaalt hem nog elke maand netjes 1.600 euro netto

De ondervraging door voorzitter Peter Hartoch van postbediende Dirk Wauters, beschuldigd van doodslag op zijn partner Patricia Gaillet, had vanochtend een paar verrassingen in petto. Om te beginnen nog eens nieuwe versie van de feiten. Nu eens niet met drie vingers in de keel. Evenmin met vijf. Maar met vier. Laten we het gemiddelde nemen, moet beschuldigde gedacht hebben. En verder het opmerkelijke nieuws dat Wauters eigenlijk niet staat te popelen om vrij te komen én in de cel verder keurig zijn postloon opstrijkt. Het voordeel van de vaste benoeming.

 1. LIVE. Meer dan 700 leerlingen uit Wellen ondergaan coronatest - Ministerieel besluit legt regels voor ventilatiesystemen vast
  3

  LIVE. Meer dan 700 leerlingen uit Wellen ondergaan coronatest - Ministeri­eel besluit legt regels voor ventilatie­sys­te­men vast

  Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag duikt voor het eerst sinds 8 maart weer onder de 2.500. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen, net als het aantal overlijdens. Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ beginnen. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost, maar ondertussen werd 1 op de 3 Belgen al gevaccineerd. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar