Steve Bakelmans tijdens het proces.
Volledig scherm
PREMIUM
Steve Bakelmans tijdens het proces. © Photo News

ASSISEN. Bakelmans schuldig aan moord en verkrachting: de chronologie van de feiten bewijst de voorbedachtheid

Steve Bakelmans is schuldig aan moord op en verkrachting van Julie Van Espen. Wat is de motivering van de beslissing van de volksjury? En welke straf riskeert Bakelmans vandaag?

17 reacties

 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Nooit meer vrijlaten want anders gebeurd het opnieuw !
 • Frank De Rycke

  1 jaar geleden
  Het grootste bewijs van ons falend justitiebeleid ... R.I.P. Julie !!
 • Marc Van Driessche

  1 jaar geleden
  Hopelijk krijgt hij dwangarbeid voor zijn eigen eten en verwarming te betalen, zodat wij er niet moeten voor opdraaien.
 • arvanitis dimitri

  1 jaar geleden
  Levenslang in de zelfde cel met de magistraat die hem eerst vrij heeft gelaten. Top straf, niet?👍
 • van den eeden maria

  1 jaar geleden
  Waarom nog een proces dat veel geld kost. Steek die ergens ver weg en gedaan. Nu loopt die binnen 10 a 15 jaar terug los
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Zweedse douane betrapt Belgisch echtpaar met 15 wapens: “Vier pistolen in slipje verstopt en twee in bh”
  PREMIUM
  3

  Zweedse douane betrapt Belgisch echtpaar met 15 wapens: “Vier pistolen in slipje verstopt en twee in bh”

  Een Belgisch echtpaar is op de brug tussen Denemarken en Zweden betrapt op wapensmokkel. Tijdens een routinecontrole beweerde de man dat ze op weg waren naar een trouwfeest. Omdat de agenten argwaan hadden, besloten ze het koppel te fouilleren. Bij de vrouw hadden ze meteen prijs. “Vier pistolen in haar slipje en twee in haar bh”, zegt een woordvoerder van de douane. En dat was nog maar het begin, want ze ontdekten nog veel meer wapens.
 4. Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

  Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

  Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die een reeks modemerken bezit, zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt “een vrij grote groep werknemers” zijn baan. Scotch & Soda zal door de overname in “geselecteerde markten” actief blijven, waaronder Nederland. Of dat in België ook het geval is, is nog niet duidelijk.