Alinda Van der Cruyssen is veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor de dubbele moord op haar grootoom Jules Bogaerts en haar groottante Jeanne Jacobs, nu 29 jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Alinda Van der Cruyssen is veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor de dubbele moord op haar grootoom Jules Bogaerts en haar groottante Jeanne Jacobs, nu 29 jaar geleden. © Photo News

ASSISEN. 29 jaar na moord 15 jaar cel gekregen: “Kans van 1 op 1 miljard dat ze er niet bij was”

Alinda Van der Cruysen is veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor de dubbele moord op haar grootoom Jules Bogaerts en haar groottante Jeanne Jacobs, nu 29 jaar geleden. Het beantwoorden van de vraag of ze schuldig was of niet, vroeg een hele dag beraad. Het was een dubbeltje op zijn kant. Slechts één stem scheelde het of Van der Cruysen was vrij. Binnen de jury was er de kleinst mogelijke meerderheid, 7 tegen 5, zodat het hof de beslissende stem kreeg. De beroepsmagistraten sloten zich aan bij die meerderheid.

11 reacties

 • Wim Dhondt

  2 maanden geleden
  5 jaar " zitten" voor dubbele moord is eigenlijk niet veel.
 • Pascal Knockaert

  2 maanden geleden
  Assisen werkt? Er is twijfel dus hangt het af de overtuigingskracht van de betere advocaat? Stop met dit circus en schaf de volksjury af. De advocaat die hen het beste bespeelt beslist over vrijheid of opsluiting? Bewijs of (en ja echt vaak jammergenoeg) spreek vrij. 
 • Ann Verschueren

  2 maanden geleden
  Niet de jury spelen  van hetgeen u in de media hoort of leest. Alles in twijfel trekken zonder de exacte kennis ervan is eveneens de ziekte van deze tijd. Ik weet uit ondervinding dat er mensen bestaan met persoonlijkheidsstoornissen die hun leugens overtuigend zelf geloven en kunnen manipuleren als de beste. Het proces zal wel gevoerd zijn zoals het hoort !
 • Jacques Eerten

  2 maanden geleden
  Victor ooms, misschien moet je de zaken niet zo simplistisch voorstellen. En moet je niet vergeten dat in beide gevallen een jury van het volk beslist heeft. En jij weet het zeker niet beter dan de juryleden die heel het process gevolgd hebben tot in het kleinste detail.
 • Jan Cuyvers

  2 maanden geleden
  100% zekerheid is er niet , ik zou het niet aandurven om dan iemand te beschuldigen.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"