Enrico Castignani en zijn advocaat Jan Keulen luisteren naar de voorlezing van het arrest
Volledig scherm
PREMIUM
Enrico Castignani en zijn advocaat Jan Keulen luisteren naar de voorlezing van het arrest © Photo News

ASSISEN. 25 jaar opsluiting voor Rico Castignani voor moord op marktkraamster Inge

Het assisenhof van Limburg heeft ex-Ford-arbeider Rico Castignani veroordeeld tot 25 jaar opsluiting voor de moord op zijn ex Inge Verstappen. Aanklager Bruno Coppin had 27 jaar gevorderd. Jan Keulen, advocaat van de veroordeelde, vroeg hof en jury om daar onder te blijven. Zijn vraag werd ingewilligd.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschuiven

  Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschui­ven

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakt nog dit schooljaar 6,4 miljoen euro vrij voor betere zorg en ondersteuning in enkele internaten die van Onderwijs naar Welzijn verschuiven. Het gaat concreet om de medisch-pedagogische instituten (MPI's) van het GO! die verbonden zijn aan een school voor buitengewoon onderwijs en om internaten met permanente openstelling (IPO) die aansluiten bij de jeugdhulp. In die internaten zitten meer dan 500 leerlingen.